Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1483
1483

На скільки знизився рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС з червня 2023 року

На скільки знизився рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС з червня 2023 року

Стало відомо, на скільки знизився рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС за майже три місяці – з червня 2023 року, передає Nikopolnews.

Зазначимо, що Енергоатом щодня повідомляє про рівень води у ставку. Періодично у повідомленнях йдеться про незначне зниження. Втім, Енергоатом запевняє, що рівень стабільний і кількості води достатньо.

Так, 4 вересня станом на 09:00 рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС без змін (відносно попередньої доби). Наразі він становить 16,05 м.

Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою, – підкреслюють в Енергоатомі

Якщо порівняти рівень води з тим, який був у червні, то зниження складає 62 сантиметри.

16 червня 2023 року Енергоатом повідомляв, що рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС був 16,67 м.

Станом на 4 вересня рівень води в «гарячому» каналі Запорізької ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, – 17,07 м. У «холодному» каналі ЗаТЕС рівень води сягає відмітки 10,83 м.

16 червня повідомлялося, що рівень води в каналі ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, був на рівні 11,19 м.

Зауважимо, що впродовж останнього часу рівень води в обох каналах майже не падає, а показники вже не залежать від Каховського водосховища, яке знищили росіяни – запевняють в Енергоатомі сьогодні

Також тут нагадують, що енергоблоки ЗАЕС не працюють із вересня 2022 року, тож відтоді активного додаткового випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.

В Енергоатомі закликають слідкувати за інформацією лише на офіційних ресурсах.

На скільки знизився рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС з червня 2023 року: можна порівняти

16 червня

Ситуація 4 вересня

4 вересня

Ще новини ЗАЕС: Через злочинні дії окупантів на 4-му блоці ЗАЕС стався інцидент із витоком води з першого контуру реактора в другий

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×