Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
750
750

«Вибори», вогневі точки на дахах реакторів, катівні: що відбувається в Енергодарі і на ЗАЕС

«Вибори», вогневі точки на дахах реакторів, катівні: що відбувається в Енергодарі і на ЗАЕС

Про те, що відбувається в Енергодарі і на ЗАЕС сьогодні, Nikopolnews інформує, посилаючись на Медіа-центр Енергодар і канал 24, в інтерв’ю якому про ситуацію у місті розповів мер Дмитро Орлов.

Що відбувається в Енергодарі і на ЗАЕС

На жаль, місцевим мешканцям все складніше виживати у захопленому місті. Щоправда, залишилося їх в Енергодарі небагато – приблизно відсотків 20. Про це розповів міський голова Дмитро Орлов. За його словами, серед тих, хто виїхав, більшість перебралися на підконтрольну Україні територію.

А от окупантів у населеному пункті удосталь. Більшість із них концентрується на об’єктах критичної інфраструктури – на Запорізькій АЕС та в промзоні поблизу неї. Усе через те, що там росіяни почувають себе “більш безпечно”.

Окупанти вже остаточно покинули свою мрію використовувати Запорізьку АЕС як енергетичний об’єкт. Зараз вони використовують станцію як ядерний щит і важіль ядерного шантажу для всього світу: розміщують там військову техніку, близько тисячі осіб особового складу озброєних окупантів, облаштували точки вогню на дахах реакторних відділень енергоблоків, – розповів Дмитро Орлов

Майже з перших тижнів окупації росіяни замінували периметр ЗАЕС. Зараз, за інформацією міського голови, замінованим лишається узбережжя колишнього Каховського водосховища, всі підходи з водосховища до міста і до території промислового майданчика атомної станції. Періодично міни вибухають, бо на розтяжки потрапляють дикі тварини. Через ці вибухи, які фіксують представники МАГАТЕ, страждає технологічне обладнання, що знаходиться поблизу периметра атомної станції.

Місцевих працівників, яких допускають до обслуговування атомної станції, залишилось близько двох тисяч. Вони відчувають на собі суттєвий фізичний і психологічний тиск окупантів щодо підписання контрактів. На жаль, більшість з цих працівників підписали контракти, але є та категорія критичного персоналу, який окупанти не можуть замінити, тож вони цих працівників пропускають на станцію, незважаючи на те, що люди не підписали контракти, – розповів Орлов

Загалом до окупації на ЗАЕС працювало близько 11 тисяч персоналу.

Тобто наразі кожен п’ятий працівник фактично не допущений. Частина з них виїхали з Енергодара, бо вже неможливо було там ані працювати, ані жити. Ще десь половина працівників залишаються цивільними заручниками, яких не випускають з міста, бо вони ані контракту не підписали, ані паспорти рф не отримали, – зазначив мер

Загарбники тиснуть на людей у тимчасово окупованому Енергодарі не лише психологічно. Українців забирають у катівні через те, що в них немає російських паспортів.

Є навіть ті, які в місті у відділку поліції, куди нещодавно прилетів до 3 поверху дрон. Але там цивільних не було, бо вони їх тримають у підвальних приміщеннях, – розповів Орлов

Також росіяни масово грабують та обшукують будинки, гаражі та дачі. Тиск ворога особливо перед псевдовиборами на тимчасово окупованих територіях досить суттєвий.

Також окупанти продовжують активну паспортизацію у місті. Без паспорта країни-агресорки неможливо ані потрапити до лікарні, ані отримати необхідні для життя ліки.

Окрім того, без російського паспорта неможливо виїхати з Енергодара. Росіяни на блок-постах питають про нього. Українські паспорти окупанти рвуть або забирають. Тоді люди залишаються взагалі без документів.

Триматися в цих умовах досить важко проукраїнськи налаштованим мешканцям, які лишаються у місті й чекають ЗСУ, – наголосив міський голова Енергодару.

«Вибори», вогневі точки на дахах реакторів, катівні: що відбувається в Енергодарі і на ЗАЕС

Псевдовибори в Енергодарі

Весь останній час загарбники готувалися до так званих «виборів». Їх в Енергодарі оголосили на 8 – 10 вересня. Росіяни обходять навколишні села і проводять “опитування” серед місцевих.

Мешканці масово уникають зустрічей з представниками озброєних окупантів та так званих “виборчих комісій”. Намагаються залишити місто, своє постійне місце перебування для того, щоби уникнути цих “голосувань, – зауважив Дмитро Орлов

Медіа-центр Енергодар, пише, що сьогодні в Енергодарі почався театр абсурду під назвою «вибори». Окупанти почали побудинковий обхід з урнами для голосування

В Енергодарі стартувало «багатоденне голосування» на фейкових виборах до так званого «заксобранія» та органів місцевого самоврядування. Відсьогодні, 8 вересня, колаборанти з виборчими урнами разом з озброєними рашистами почали побудинковий обхід і примушують людей брати участь у театрі абсурду під назвою «вибори», – йдеться у повідомленні

Зазначається, що відповідні повідомлення з фото «виборчого процесу» з’явилися на пропагандистських медіа-ресурсах.

Голосуванню передувало «соцопитування», яке представники «виборчих комісій» більше тижня проводили серед енергодарців.

Аби уникнути свідчень про свої злочини, окупаційна адміністрація розпорядилася зняти всі камери відеоспостереження у під’їздах будинків. А для забезпечення хоч якоїсь «явки» загарбники запланували завезти на окуповані території «масовку» і залучити працівників бюджетної сфери.

Медіа-центр Енергодар оприлюднив фото “псевдовиборів” з ворожих ресурсів.

Псевдовибори в Енергодарі

Псевдовибори в Енергодарі

Псевдовибори в Енергодарі

Псевдовибори в Енергодарі

Псевдовибори в Енергодарі

Псевдовибори в Енергодарі

Псевдовибори в Енергодарі

Псевдовибори в Енергодарі

Ще новини Енергодара: В Енергодарі окупанти роздають школярам рюкзаки і канцтовари з ворожою символікою

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×