Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
654
654

Україна повернула 140 захисників і захисниць – серед них полонений із ЗАЕС

Україна повернула з полону 140 захисників і захисниць – серед них полонений із ЗАЕС

Сьогодні, в останній день надважкого 2022 року Україна повернула з російського полону ще 140 своїх захисників і захисниць. Серед визволених – полонений із ЗАЕС. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ, передає Nikopolnews.

Команда Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими завершила чергову операцію з повернення додому наших оборонців. Цього разу напередодні Нового року в результаті обміну з ворожого полону звільнено 140 українських захисників та захисниць.

Це 35-й за ліком обмін, який був підготовлений Координаційним штабом від початку повномасштабного вторгнення. Напередодні Нового року додому повертаються 82 бійці Збройних сил України, 22 нацгвардійці, 15 воїнів з територіальної оборони, 11 представників Військово-морських сил та 10 військовослужбовців Державної прикордонної служби.

Серед визволених сьогодні, 31 грудня, 8 жінок та 132 чоловіки. Офіцерський склад – 22 особи, рядовий і сержантський склад – 118, оборонці Маріуполя – 44, полонені з Донецького напрямку – 48. Є звільнені, які були взяті в полон на Луганському, Харківському напрямках, а також у Київській області. Також обміняні та звільнені двоє захисників острова Зміїний та один полонений із Запорізької АЕС.

Україна повернула 140 захисників і захисниць – серед них полонений із ЗАЕС

Крім того, додому також вдалося повернути хвостатого друга українських воїнів — собаку породи американський пітбультер’єр. Пес був евакуйований з Азовсталі разом з оборонцями Маріуполя, але потім був вивезений до росії.

Загалом за цей рік з російської неволі вдалося визволити 1596 осіб — військових та цивільних. У тому числі від початку повномасштабного вторгнення звільнено з полону 187 жінок.

Команда Координаційного штабу не припиняє роботу над наступними обмінами.

Україна повернула 140 захисників і захисниць – серед них полонений із ЗАЕС

Путін “зустрічає” Новий рік вбивствами людей – Кулеба про ракетну атаку 31 грудня

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×