Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
541
541

Росія не уникне відповідальності у разі теракту на ЗАЕС – Білий Дім

Росія не уникне відповідальності у разі теракту на ЗАЕС – Білий Дім

Росія не уникне відповідальності у разі теракту на ЗАЕС. Таку заяву зробили у Білому Домі, повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

Речник Державного департаменту США Меттью Міллер прокоментував ситуацію на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС.

Ми вважаємо, що Міжнародне агентство з атомної енергії повинно мати повний доступ до всіх частин станції. Росія повинна сприяти цьому доступу на місці. Ми говорили це кілька разів, – розпочав Меттью Міллер

Він попередив, що російське керівництво відповідатиме, якщо рф створить ядерну катастрофу на Запорізькій атомній електростанції.

Російське керівництво має довго подумати, чи хочуть вони ризикувати спричинити ядерну катастрофу. Бо якщо це станеться, міжнародне співтовариство абсолютно точно притягне росію до відповідальності, – зазначив речник Державного департаменту США

Росія не уникне відповідальності у разі теракту на ЗАЕС – Білий Дім

Тим часом, у Енергоатомі повідомляють, що рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС стабільний. Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою.

Станом на 09:00 11 липня фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,46 м.

Рівень води в каналі ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, – на рівні 11,08 м. В Енергоатомі додають, що протягом останнього часу рівень води в каналі суттєво не падає, його показники вже не залежать від Каховського водосховища.

Також тут нагадують, що енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, тож відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.

Ще новини ЗАЕС: Для чого росіяни замінували ЗАЕС і що робити у разі аварії – роз’яснення Центру стратегічних комунікацій

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×