Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2035
2035

Сотні людей в катівнях – про терор окупантів в Енергодарі розповів міський голова

Сотні людей в катівнях – про терор окупантів в Енергодарі розповів міський голова

Терор окупантів в Енергодарі, на жаль, продовжується. Про це розповів в інтерв’ю 5-му каналу міський голова Дмитро Орлов 29 грудня, передає Nikopolnews, посилаючись на Медіа Центр Енергодар.

За словами Орлова, в Енергодарі окупанти посилюють тиск на мирних мешканців, працівників комунальних підприємств та атомної електростанції.

«Загарбники намагаються примусити працівників ЗАЕС підписувати договори з експлуатуючою організацією від «росатому», але персонал тримається, за що йому велика подяка. Має місце й фізичний тиск, людей викрадають прямо з роботи. Вже навіть не на десятки, а на сотні йде перелік тих осіб, які побували в катівнях і, на жаль, ще багато людей, в тому числі й працівників атомної станції, там залишаються. Серед них — ті, хто не погоджуються підписувати контракти з ворогом та мають проукраїнську позицію», — зазначив міський голова.

Загалом ситуація в Енергодарі залишається складною. Окупанти не дають підключити ЗАЕС до енергетичної системи, щоб забезпечити тепловою енергією хоча б місто, тому енергодарці змушені мерзнути у своїх домівках. За словами мера, наразі температурний режим в помешканнях містян складає близько 10-15 градусів тепла.

Також окупанти блокують виїзд мирних мешканців на територію, підконтрольну Україні, а також всілякі спроби чинної влади доставити в місто гуманітарну допомогу та ліки.

Що стосується депортації мирного населення Енергодара, то, за словами Дмитра Орлова, активних рухів в цьому напрямку з боку окупантів не спостерігається. Але загарбники пропонують своїм поплічникам-колаборантам, працівникам окупаційних адміністрацій тимчасово виїхати зі своїми родинами до Криму.

Український снайпер ліквідував окупанта на відстані 2710 м, побивши світовий рекорд із дальності стрільби

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×