Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4009
4009

«Україна про вас не забула!» – мер Енергодара звернувся до мешканців, які залишилися

«Україна про вас не забула!» - мер Енергодара звернувся до мешканців, які залишилися

Мер Енергодара звернувся до мешканців, які залишилися в окупованому місті. Звернення з важливими заявами і роз’ясненнями Дмитро Орлов зробив сьогодні, 16 травня, у своєму Телеграм-каналі, передає Nikopolnews.

Дмитро Орлов розповів про підтримку Енергодара державою та відношення до колаборантів.

Міський голова зазначив, що зараз окупанти активно спекулюють на темі окупованих міст Запорізької області. Енергодар не виключення. В інформаційному просторі вони роблять вкиди про те, що держава Україна начебто записала в колаборанти всіх, хто не виїхав з окупованих територій, і єдиним виходом для людей залишається «дружба» з росією.  Особливо це стосується бюджетників і комунальників, які продовжують працювати в понад складних умовах, щоб місто не «розвалилося».

Не вірте фейкам! Енергодар був, є і буде Україною. Кращим тому підтвердженням є те, що попри тривалу окупацію  працівники всіх бюджетних організацій та комунальних підприємств Енергодара отримали заробітну плату в рамках діючого законодавства  і в березні, і в квітні. Вже велика частина з них отримала зарплату і за травень, – сказав Дмитро Орлов.

Він наголосив, що цього тижня Казначейство України зосередило  свою роботу на терміновому забезпеченні потреб військових і тероборони. Всі захищені статті, в тому числі і заробітня плата, будуть закриті до кінця травня – на початку червня.

Це відповідь на закиди, про те, що людей забули, – підкреслив мер.

Він також повідомив, що серед працівників бюджетної і комунальної сфери, а іх тисячі, близько 20 осіб вже тривалий час не отримають зарплату.

І не будуть її отримувати. Це люди, які обрали для себе інший шлях, ніяк не сумісний з українським законодавством. Повну оцінку  їхнім діям згодом дадуть компетентні органи. Але фінансувати тих, хто співпрацює з окупантами, ми не вважаємо можливим, – резюмував Дмитро Орлов.

Окремо міський голова розповів про долю комунального підприємства «Єдині інформаційні системи».

Повідомляю мешканцям Енергодара, оскільки комунальне підприємство «Єдині інформаційні системи» більше не має можливості виконувати свої функції в повному обсязі на користь міста, його фінансування тимчасово, до звільнення міста від окупантів,  призупинено. Рахунки підприємства зараз заблоковані. Працівникам, які хочуть працювати в рамках державного законодавства, запропоновано тимчасово перейти на інші комунальні підприємства на альтернатівні посади, – сказав Дмитро Орлов.

Нагадаємо, нещодавно Дмитру Орлову вдалося виїхати з Енергодара. Йому допомогли українські спецслужби. До цього він два місяці переховувався у рідному місті від окупантів, які розшукували його.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×