Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1039
1039

«Встановили бойові позиції на дахах реакторів» – навіщо росіяни будують укріплення на ЗАЕС

«Встановили бойові позиції на дахах реакторів» - навіщо росіяни будують укріплення на ЗАЕС

В британській розвідці пояснили, навіщо росіяни будують укріплення на ЗАЕС. Про це йдеться у повідомленні МО Британії в Твіттері 27 квітня, передає Nikopolnews.

На тлі майбутнього контрнаступу ЗСУ окупаційні війська рф почали укріплювати власні позиції на захопленій Запорізькій атомній електростанції.

На опублікованому Міністерством оборони Великобританії знімку видно, що російські війська навесні 2023 року почали встановлювати бойові позиції з мішків із піском на дахах одразу кількох реакторів ЗАЕС.

«Встановили бойові позиції на дахах реакторів» - навіщо росіяни будують укріплення на ЗАЕС

У британській розвідці наголошують, що росіяни, які вже рік контролюють ЗАЕС, лише зараз почали перетворювати корпуси реакторів у лінію оборони. Це стало першою ознакою того, що окупанти хочуть використати цю територію для тактичної оборони.

Британці переконані, що окупантів дуже хвилює майбутній контрнаступ ЗСУ.

Росія, ймовірно, побудувала ці позиції, тому що її все більше турбують перспективи великого українського наступу. Цей крок, швидше за все, збільшує ймовірність пошкодження систем безпеки ЗАЕС, якщо довкола неї будуть бойові дії, — йдеться в повідомленні

Розвідка підкреслює, що тепер ризик пошкоджень ЗАЕС зростає, проте катастрофічне руйнування реакторів вони вважають малоймовірним.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що «Всі говорять про контрнаступ і наступ на Запоріжжі» – оприлюднено заяву директора МАГАТЕ щодо ситуації на ЗАЕС

А також, що Зеленський на Запоріжжі зустрівся з директором МАГАТЕ і відвідав передові позиції бійців

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×