Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1272
1272

Перевірки і терор чеченського ОМОНУ: що відбувається в Енергодарі і на ЗАЕС зараз (фото)

Перевірки і терор чеченського ОМОНУ: що відбувається в Енергодарі і на ЗАЕС зараз (фото)

Про те, що відбувається в Енергодарі і на ЗАЕС зараз, коли вже почався український контрнаступ, Nikopolnews розповість, посилаючись на низку джерел.

Що відбувається в Енергодарі

У тимчасово окупованому Енергодарі посилилися перевірки жителів. Окупанти вриваються в будинки до людей. Про це пише РІА-Мелітополь.

Журналісти, посилаючись на слова місцевих мешканців, уточнюють, що у будинках на вулиці Козацькій, і прилеглих вулицях вже третій день з самого ранку, чеченський ОМОН влаштовує перевірки документів.

За словами місцевих, окупанти проникають до осель і оглядають балкони. Стукають і дзвонять у квартири. Якщо ніхто не відчиняє двері, то опечатують. І потім щоб потрапити у квартиру, потрібно їм дзвонити. Вони приїжджають і пропускають, після з’ясування.

Енергодар сьогодні

Фото: Телеграм-канал Енергодар сьогодні

Місцеві жителі повідомляють:

Народ цих багатоповерхівок у шоці. З 5 метрів сьогодні бачив у цих дворах чеченський ОМОН і з ними “цивільний” лазили по під’їздах. А на вул. Козацькій стояв Урал окупантів з коротким по довжині кузовом під тентом.

Що шукають окупанти не зрозуміло, можливо, налякані діями партизанів в Енергодарі. У будь-якому разі місцевим жителям слід бути обережними, і про всяк випадок почистити телефони, від матеріалів, які можуть бути підозрілими для орків, – роблять висновки журналісти

Енергодар сьогодні

Про жорсткі перевірки в Енергодарі повідомляв 18 червня і моніторинговий Телеграм-канал Непосредственно Gachi.

Зранку був обшук будинку в районі магазину “Варус”. Опечатали порожні квартири, навіть тих, хто не виїхав, а перебував на роботі або в будь-яких інших справах не перебував удома, – йдеться у повідомленні

Опечатавши квартири, залишають папірці з номером телефону і написами на кшталт “Не зривати, для входу в квартиру звертайтеся в комендатуру”. Після цього мешканець має йти до окупантської комендатуру, а потім повертається разом з її представниками, які проводять обшук у квартирі і перевіряють телефон.

Ось такі папірці залишають окупанти на дверях квартир енергодарців.

енергодар перевірки

То ж, ситуація в Енергодарі напружена. На прилеглих територіях зберігається сморід.

Енергодар сьогодні

Що відбувається на ЗАЕС

В Енергоатомі повідомляють, що рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС – стабільний. Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою.

За даними Непосредственно Gachi, на ЗАЕС оновили пропускні кабінки.

2-а прохідна повністю для гоблінських перепусток, 1-ша прохідна – досі стоїть старе обладнання, яке пропускає український персонал. До 1-го серпня сказали, що замінять обладнання і поставлять як на 2-й прохідній, винятково для чипів русговноатома, тим самим заборонять працювати тим, хто не підписав говно-контракт, – йдеться у повідомленні

Тим часом, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, заявив днями, що те, що росіяни виробляють із ЗАЕС ― це ядерний шантаж.

Він додав, що ціла низка норм і стандартів ядерної безпеки на ЗАЕС вже не забезпечується окупаційною владою.

Те, що вони весь час виробляють з нашою Запорізькою атомною станцією ― це ядерний шантаж: це і розміщення там сил та засобів, озброєння; це і здійснення рашистами обстрілів з території і по території ЗАЕС; це терор персоналу електростанції та  багато інших факторів, ― сказав представник воєнної розвідки України

За словами Андрія Юсова, шантаж на ЗАЕС та інших окупованих об’єктах критичної  інфраструктури пов’язаний із російським усвідомленням, що з окупованих територій України рано чи пізно доведеться забратися.

Головне, що повинен зрозуміти кожен українець і весь світ ― у Каховці, на заводі «Кримський титан» і по всій Україні безпека, зокрема й екологічна та ядерна безпека на цих об’єктах, буде гарантована тоді, коли вони повернуться під контроль України та законної влади. Поки там російські терористи, загроза буде зберігатись, ― наголосив представник ГУР МО України

Фото міста: Телеграм-канал Енергодар сьогодні

Ще новини Енергодара: В Енергодарі біля мерії в лісі знайшли повішеною людину

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×