Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
853
853

Без паспорту з «куркою» – в катівню: в Енергодарі триває примусова паспортизація мешканців

В Енергодарі

В Енергодарі триває примусова паспортизація мешканців. Той, хто відмовиться отримати папірець з «куркою», ризикує потрапити до катівні.

Про таке розповів міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Nikopolnews.

За словами Орлова, у цьому році паспортизація в Енергодарі набула особливих масштабів. Через відсутність російських документів в тимчасово окупованому місті можна навіть потрапити до катівні.

У 2024 році отримання паспорта громадянина Росії в окупованому Енергодарі перестає бути добровільним. Почався активний примус.

“Людей, фактично, тих, хто не отримав паспорти, там залишилось обмаль, бо не можна потрапити ані у лікарню, ані просто по вулиці спокійно пересуватись, не говорячи вже про те, щоб їздити між населеними пунктами тимчасово окупованої території”, — розповів мер Енергодара

Між населеними пунктами окупованої росіянами території є безліч блокпостів, для проїзду через які необхідно предʼявити документи.

На кожному блокпосту це є привід для того, щоб забрати людей до катівень і під страхом втрати життя та здоров’я люди, звичайно ж, отримують, роблять відповідні заяви до правоохоронних органів України, для того щоб зафіксувати примусову саме паспортизацію, — додав Дмитро Орлов.

Ще новини Енергодара: Добровільно пішов на співпрацю з окупантами: колишньому заступнику головного інженера ЗАЕС суд виніс вирок

Читайте також: Окупанти не можуть вдало наступати на Запоріжжі, бо багато п’ють – ЦНС

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×