Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5628
5628

Окупантів побільшало: що відбувається в Енергодарі сьогодні, розповів мер (відео)

Окупантів побільшало: що відбувається в Енергодарі сьогодні, розповів мер (відео)

Що відбувається в Енергодарі сьогодні, розповів 28 грудня в ефірі «Апостроф TV» міський голова Дмитро Орлов, передає Nikopolnews, посилаючись на Медіа Центр Енергодар.

Окупанти руйнують систему опалення, грабують підприємства, блокують шляхи евакуації та доставки гуманітарної допомоги в місто. Так виглядає «руській мір» в Енергодарі.

У тимчасово окупованому Енергодарі зберігається напружена ситуація: окупанти блокують всі можливі шляхи для евакуації мирного населення та доставки гуманітарної допомоги в місто.

За словами Орлова, зараз в Енергодарі залишилося близько 15 тисяч населення, тоді як до початку повномасштабної війни у місті проживали 53 тисячі осіб.

«Окупанти не дають пустити тепло в будинки, запустивши хоча б один блок Запорізької АЕС. Натомість вони руйнують централізовану систему опалення, підключаючи до неї дизельні мінікотельні», — зазначив Дмитро Орлов.

За даними мера, наразі масової евакуації населення в місті немає. Втім в Енергодарі та в інших населених пунктах Запорізької області є поодинокі випадки, коли окупанти кількома автобусами намагаються вивозити родини головних колаборантів — представників самопроголошених адміністрацій та членів їхніх сімей.

Крім того, в Енергодарі не приживаються гауляйтери: за 10 місяців повномасштабної війни окупанти призначили вже п’ятого псевдомера, не з місцевих.

«У населення ставлення до нього відповідне, бо нічого, крім грабування та руйнування наявної інфраструктури, жодна окупаційна адміністрація не зробила. Загарбники грабують комунальні підприємства, дитячі садочки, школи, займаються нищенням критичної інфраструктури та теплофікаційної установки», — додав міський голова.

На співробітників ЗАЕС росіяни продовжують тиснути як морально, так і фізично, змушуючи підписували контракти з росатомом, але персонал опирається.

Після нещодавньої ротації військослужбовців рф в Енергодарі побільшало. За словами міського голови, це не тільки частково мобілізовані, але й кадирівці, які слідкують, щоб «мобіки» вели себе «пристойно». Свою техніку окупанти розміщують поблизу промислового майданчика ЗАЕС і, ховаючись за станцією, обстрілюють Нікопольський район. Також рашисти постійно переміщують техніку по сусіднім населеним пунктам і розставляють її посеред житлової забудови, приватних домівок мирних людей.

Що відбувається Енергодарі сьогодні, розповів Дмитро Орлов: відео

ФРОНТ ЕНЕРГОДАР: проблеми на ЗАЕС, грабунок місцевих, коли звільненняФРОНТ ЕНЕРГОДАР: проблеми на ЗАЕС, грабунок місцевих, коли звільнення

Чи є загроза наступу росії на Запоріжжі: відповідь Генштабу і прогноз ISW

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×