Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1929
1929

Окупанти відкривають в школах Енергодара відділення «Руху перших», аби «перекодовувати» українських дітей

Окупанти відкривають в школах Енергодара відділення «Руху перших», аби «перекодовувати» українських дітей

Окупанти відкривають в школах Енергодара відділення «Руху перших», аби «перекодовувати» українських дітей. Про це повідомляє Медіа-центр Енергодар, передає Nikopolnews.

Рашистські загарбники продовжують політику знищення самоідентифікації дітей на тимчасово окупованих територіях і в Енергодарі зокрема. Для промивання мізків дітям росіяни використовують в першу чергу школи, дитячі табори, різноманітні заходи з пропагандистами, а особливо — «молодіжні рухи».

Так, цього тижня на базі Енергодарських шкіл №2, №4 та №5 відкрилися так звані первинні відділення російського руху дітей та молоді «Рух перших». Про це окупанти повідомили на своїх пропагандистських медіаресурсах.

На відкритті цих «первинних відділень» в Енергодарі були присутні як місцеві «міністри Запорізької області», так і посадовці з москви, які курують питання молодіжної політики в рф.

Окупанти відкривають в школах Енергодара відділення «Руху перших», аби «перекодовувати» українських дітейЯк видно на короткому відео, оприлюдненому у ворожих телеграм-каналах, дітей змусили давати якусь клятву та вигукувати «Клянусь! Клянусь! Клянусь!». А потім пропагандистський захід продовжився тим, що не піддається здоровому глузду — піснею про «наше русское чвк» та «святих ОРКестрантів».

Як зазначають експерти Центру стратегічних комунікацій при Міністерстві культури та інформполітики України, рашистський «Рух перших» є подібним до радянського комсомолу й має ознаки тоталітарного культу.

Зазначається, що наприкінці січня в росії ухвалили рішення щодо запровадження стратегії молодіжної політики до 2030 року, згідно з якою заплановано «закрутити гайки», тобто взяти під контроль держави всю позашкільну систему дитячого виховання. Так, усі творчі гуртки на території рф та в тимчасово окупованих районах України мають увійти в систему цього «Руху перших». У неї є особливість — система має залучати до позакласної роботи з дітьми «ветеранів сво» та «героїв росії».

Як зазначають експерти Центру, таким чином росія намагається використати українських дітей, щоб вирішити власні проблеми з демографією та нестачею мобілізаційного резерву. Саме для цього, залучаючи дітей та молодь до всіляких рухів («Юг молодой», «Движение первых», «Юнармия» і т.д.), рашисти роблять молоде покоління українців лояльним до рф, «перекодовуючи» його згідно з російською пропагандою.

Ще новини Енергодара:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×