Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1925
1925

«Все говорить про те, що росіяни не збираються залишати ЗАЕС» – Сили оборони Таврійського напрямку

заес

Ситуацію в Енергодарі, на ЗАЕС та в цілому на Запорізькому напрямку прокоментували Сили оборони Таврійського напрямку, передає Nikopolnews.

Інформацією в інтерв’ю Суспільному поділився начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін.

За його словами, російські загарбники продовжують чинити тиск на мирне населення на окупованих територіях Запорізької області.

Зокрема, росіяни забороняють трансляцію українського телебачення, а також примушують людей брати паспорт РФ. Гуманітарна ситуація на окупованих територіях Запорізької області погіршується. А також окупанти активізували діяльність щодо видачі російських паспортів.

“Йдуть заходи щодо контролю за пересуванням місцевого населення. Спроби протидії силам спротиву, які діють на даній території. Інші заходи, які погіршують ситуацію для цивільного населення н окупованих територіях”, – зазначив Єрін.

Щодо виїзду через Василівку, що на Запоріжжі, на даний час ситуація без значних змін, але погіршується, зазначив посадовець.

Ситуація в тимчасово окупованому росіянами Енергодарі залишається без змін:

“Важко сказати. що є позитивні зрушення. Була інформація, що працівників ЗАЕС змушували отримувати російські паспорти. Та інші моменти, які вказують на те, що окупанти не збираються передавати під контроль, як це було озвучено в деяких джерелах, МАГАТЕ або українській стороні”, – розповів Єрін.

Наразі на території ЗАЕС продовжують знаходитися і російські військовослужбовці, і важка техніка, зауважив начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Росія хоче нав’язати Україні корейський варіант врегулювання війни – що це означає, пояснив Данілов

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×