Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7177
7177

Окупанти заговорили про «загрозу затоплення ЗАЕС» і ризик прориву дамби біля Кам’янки-Дніпровської

Окупанти заговорили про «загрозу затоплення ЗАЕС» і ризик прориву дамби біля Кам’янки-Дніпровської

Ще недавно усі хвилювалися, що Запорізька атомна електростанція може залишитися без охолодження через обміління Каховського водосховища, а сьогодні окупанти вже заговорили про «загрозу затоплення ЗАЕС».

Зокрема, таку заяву зробили «Росатом» і одіозний запорізький колаборант Рогов, передає Nikopolnews.

У Росенергоатомі заявляють, що через ймовірний прорив греблі Каховського водосховища можливе затоплення території Запорізької АЕС. Про це пропагандистам агенції ТАСС повідомив радник гендиректора “Росенергоатому” Ренат Карчаа.

Прорив цієї дамби є загрозою і для Енергодару, і для Запорізької АЕС. На станції буде затоплено силові кабельні лінії бризкальних басейнів та насосні установки. Це стврить функціональні проблеми для експлуатації станції та ризики для ядерної безпеки, — зазначають в Росенергоатомі

Аналогічну інформацію озвучив і колаборант Володимир Рогов, що очолює на окупованому Запоріжжі рух “Мы вместе с Россией”.

Він теж каже про рекордне підвищення рівня води у Каховському водосховищі і загрозу прориву дамби біля Кам’янки-Дніпровської.

Крім того, окупанти розповсюджують ось таке відео, зроблене нібито на Каховськом водосховищі у Запорізькій області. Кажуть, рівень води піднявся на 17 метрів і досяг критичної відмітки. Звинувачують українську влад у скиді води. А регулювати рівень на Каховській ГЕС нібито не виходить через обстріли.

Окупанти заговорили про «загрозу затоплення ЗАЕС»: публікують відео

Хто знає, можливо цей галас, які підняли окупанти, пов’язаний з їхніми планами «евакуації» з Енергодара і ЗАЕС, про які неодноразово повідомлялося раніше. Будемо спостерігати далі.

Українська влада поки що тривожних заяв не робила. Хоча те, що вода піднялася – факт. Це вже відчули на собі мешканці прибережних територій Нікополя і району, а також берега Енергодара.

Раніше ми повідомляли: «Усі місця заброньовано»: з Кам’янки-Дніпровської вивозять ТОП-колаборантів

Читайте також: Пригожин показав десятки трупів «вагнерівців» – окупант на Запорізькому напрямку прокоментував (відео)

 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×