Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
691
691

Зеленський згадав про захоплену ЗАЕС під час виступу на саміті «Україна-ЄС» (відео)

Зеленський згадав про захоплену ЗАЕС під час виступу на саміті «Україна-ЄС» (відео)

Президент Володимир Зеленський згадав про захоплену ЗАЕС під час свого виступу на 24-му саміті «Україна-ЄС», який проходив 3 лютого у Києві, повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

Про захоплення російськими військовими найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції та окупацію її міста-супутника Енергодару розповів Президент України Володимир Зеленський вчора.

Він наголосив, що ЗАЕС – це 6 енергоблоків і до початку війни Україна експортувала електроенергію до ЄС.

«Це великі гроші для нашого бюджету і підтримка нашої економіки, ми доєднані до європейської електромережі. Ми експортували електроенергію, а після захоплення цієї станції й ударів балістикою та іранськими дронами по нашій енергосистемі, ми тепер навпаки – імпортуємо», – зазначив Володимир Зеленський

Він зауважив, що російські ядерні терористи захопили 6 ядерних енергоблоків ЗАЕС, захопили наших людей, захопили керівництво станції: «Вони не відпускають цих спеціалістів, вони примушують їх змінювати громадянство…».

Президент підкреслив, що ім’я ядерного терориста відоме – «це Росатом. Вони навіть не приховують цього, цієї окупації, тероризму і рабства», та наголосив на необхідності санкцій проти російської корпорації та її керівництва.

«Підтримку лідерів Євросоюзу в цьому я почув, ми це бачимо, але повинна бути підтримка всіх лідерів ЄС. Так саме одностайно приймаються рішення», – додав глава держави

Зеленський згадав про захоплену ЗАЕС під час виступу на саміті «Україна-ЄС»

Раніше ми повідомляли:

Читайте також:

Новий великий наступ Росії – які українські міста перебувають під загрозою

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×