Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4878
4878

Звільнений з полону 22-річний захисник «Азовсталі» з Енергодара втратив ногу, але не жагу до життя

22-річний захисник «Азовсталі» з Енергодара втратив ногу, але не жагу до життя

22-річний захисник «Азовсталі» з Енергодара потрапив у російський полон разом з побратимами, а наприкінці червня його було звільнено. Хлопець отримав важке поранення. Зараз знаходиться у лікарні Запоріжжя, де його відвідав міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Nikopolnews.

Разом з колегами відвідав в лікарні Запоріжжя 22-річного Петра з Енергодара. Військовослужбовець Збройних сил України  одним з тих мужніх героїв, які боронили Маріуполь та до останнього утримували «Азовсталь», написав Дмитро Орлов у своєму Телеграм-каналі.

6 квітня Петро отримав кульове поранення в ногу. Через відсутність можливості своєчасної госпіталізації через 10 днів після поранення ногу, на жаль, довелося ампутувати. А ще через місяць, 17 травня, він з товаришами потрапив у полон.

Звільнили Петра 29 червня. Великий обмін полоненими відбувся  на території Василівського району. Того дня було звільнено 144 українських військовослужбовців. Серед них – і енергодарець.

Незважаючи на свій досить юний вік, Петро пережив те, що робить його дорослим та мудрим не за роками. Він бачив багато смертей. Знає ціну людському життю. Потрапив в саме пекло війни. Потім полон. Важке поранення.  Але і сьогодні він не втратив здатності посміхатися, жаги до життя, будує плани на майбутнє та передає привіт рідному Енергодару, в який неодмінно завітає після звільнення міста та свого одужання, – написав Дмитро Орлов.

Він розповів, що зараз хлопець готується до серйозної процедури – протезування. Після чого на нього чекає тривала реабілітація.

Ми віримо, що все пройде добре, і Петро зможе жити максимально повноцінним і активним життям, – висловив сподівання Дмитро Орлов.

«Ми готуємось до наступу і чекаємо на наказ» – тероборона Енергодара звернулася до містян

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×