Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1005
Без категорії
1005

12,3 тис літрів крові здали донори Дніпропетровщини у 2021 році

12,3 тис літрів крові здали донори Дніпропетровщини у 2021 році

Цьогоріч донори Дніпропетровщини здавали кров більш ніж 31,4 тис разів. Завдяки цьому заготовили понад 12,3 тис літрів крові. Про це повідомили у Дніпропетровській облдержадміністрації, передає Nikopolnews.

«Донорство – благородна та важлива справа. Не зважаючи на запаси, потреба у донорській крові є завжди. Вона необхідна, зокрема, важкохворим. А ще людям, які постраждали в аваріях чи у зоні АТО. Завдяки небайдужим мешканцям області вже тисячі людей отримали шанс на життя», – розповіла генеральна директорка обласної станції переливання крові Антоніна Сердюк.

У 2021-му мешканці Дніпропетровщини здавали кров понад 31,4 тис разів, додала Антоніна Сердюк. Завдяки цьому заготовили більш ніж 12,3 тис літрів крові та її компонентів.

На Дніпропетровщині – 54 тис донорів. В області мешкає понад 10 тис почесних та 24 заслужені донори. А також Герой України Володимир Ніколаєв, який здавав кров понад 750 разів.

Стати донором може повнолітня людина вагою від 50 кг, яка не має медичних протипоказань. Для цього слід звернутися до одного з пунктів здачі. При собі потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.

У Нікополі здати кров можна за адресою:

  • пр. Трубників, 56, корп. 2.

В інших містах області:

  • Дніпро: Обласна станція переливання крові, пр. Богдана Хмельницького, 17.
  • Кам’янське: вул. Інститутська, 6.
  • Кривий Ріг: вул. Медична, 12.

До речі, нещодавно “NikopolNews” писав:

Коронавирус в Никополе, Покрове и районе 7 октября – количество новых случаев

На Днепропетровщине отремонтировали 70 км местных дорог – Никопольщину обошли стороной

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×