Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
2254
2254

Мешканцям Нікополя нагадали про відповідальність за ухиляння від виконання батьківських обов’язків

Мешканцям Нікополя нагадали про відповідальність за ухиляння від виконання батьківських обов’язків

Мешканцям Нікополя нагадали про відповідальність за ухиляння від виконання батьківських обов’язків по відношенню до дітей.

Шановні батьки! Відділ сім’ї, молоді та позашкільної освіти управління гуманітарної політики Нікопольської міської ради нагадує про персональну відповідальність за ухиляння від виконання батьківських прав по відношенню до дітей! – йдеться у повідомленні на сайті Нікопольської міської ради, передає Nikopolnews

Посадовці нагадують, що Статтею 12 Закону України «Про охорону дитинства» передбачено, що виховання в сім’ї є першоосновою розвитку особистості дитини. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки або особи, які їх замінюють, зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток.

Статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачене покарання за невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей.

За вчинення неповнолітніми особами правопорушень, відповідальність несуть батьки або особи, які їх замінюють.

Тож, закликаємо дотримуватися норм законодавства України та контролювати, щоб ваші діти не перебували біля недобудованих чи зруйнованих будинків, не вживали алкогольні напої та тютюнові вироби, не чинили правопорушень; під час повітряної тривоги або загрози артилерійського обстрілу перебували в безпечних місцях! Бережіть себе та своїх дітей!!! – йдеться у повідомленні

Ще новини Нікополя і району: Нікопольцям розповіли про субсидію: все, що потрібно знати

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу