Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1187
Без категорії
1187

На Дніпропетровщині у школяра на уроці вибухнув телефон (фото)

взорвался телефон

На Дніпропетровщині у школяра на уроці вибухнув телефон. Подія сталася у Іларіонівському ліцеї. Про це Nikopolnews повідомляє, посилаючись на сторінку Іларіонівської територіальної громади.

Телефон почав шипіти та іскрити.  Хлопець не постраждав, бо встиг відкинути мобільний на підлогу.

Про випадок повідомила директор навчального закладу Катерина Філатова:

«Ситуація виникла під час уроку. Телефон лежав на парті, почав іскрити. Учень відкинув гаджет на підлогу. Миттєво зреагувала вчитель – дала команду учням відійти. Мобільний продовжував диміти. Його залили водою чим і ліквідували спалах», – розповіла педагог.

Ймовірно, причиною став збій роботи акумулятора. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

На Дніпропетровщині у школяра на уроці вибухнув телефон (фото)

На Дніпропетровщині у школяра на уроці вибухнув телефон. На щастя, ніхто не постраждав

Чому мобільні телефони вибухають, та як цього уникнути — 5 важливих правил

Якщо просто відповісти на питання “чи може ваш смартфон прямо зараз вибухнути або загорітися”, то коротка версія відповіді звучить: так, може. І це відбувається кілька разів на рік з абсолютно будь-якими моделями смартфонів.

Можливість вибуху обґрунтувати дуже просто. Вибух — це дуже швидке вивільнення енергії. А акумулятор смартфона — це сховище цієї енергії. І чим досконаліші технології, тим більша кількість енергії вдається вмістити в кубічні сантиметри батареї смартфона.

Іншими словами, чим далі в майбутнє, тим потужніше будуть вибухати смартфони.

У 90% випадків вибухів і загорянь, сценарій виглядає наступним чином. Батареї складаються з осередків, відокремлених одні від одного. Якщо в одному з осередків стався збій, то може статися ланцюгова реакція, яка називається “термічний витік”. У цьому випадку один осередок перегріє сусідні, ті нагріють наступний каскад і так далі.

Від швидкості поширення тепла буде залежати і “летальність” результату. Якщо це відбудеться дуже швидко, то буде вибух. Якщо повільно, то загоряння. А якщо зовсім повільно, то батарея почне надуватися — це і є першою ознакою того, що з нею щось пішло не так.

Як уберегтися від вибуху телефону

Виконуйте наступні прості правила:

  1. Не давайте смартфону перегріватися: не залишайте його на сонці, витягніть з кишені, якщо сидите поруч з багаттям.
  2. Найчастіше батарея може отримати пошкодження після падіння телефону. Одразу це не проявиться, можуть пройти місяці до того моменту, як батарея почне здуватися.
  3. Якщо батарея хоча б трохи здулася, негайно ідіть у ремонтну майстерню і замініть її.
  4. Використовуйте “розумні” зарядки. Функція працює таким чином, щоб після швидкої зарядки до 80% уповільнюється швидкість, і батарея не перегрівається.
  5. Не спіть з телефоном, коли він стоїть на зарядці. Якщо він ненароком потрапить під подушку, то саме там він і може перегрітися та спалахнути.

На Дніпропетровщині вбили військовослужбовця з місцевої частини

Обережно! На Дніпропетровщині шахраї створили фейковий сайт державного органу

Смертельна ДТП у Кривому Розі: жінка з дитиною потрапили під колеса двох авто

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×