Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2744
Без категорії
2744

Студент з Нікополя переміг у обласному турі конкурсу на знання української мови імені Петра Яцика

Студент з Нікополя

Студент з Нікополя переміг у обласному турі ХХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Петра Яцика. Про це повідомили у Нікопольському фаховому педагогічному конкурсі, передає Nikopolnews. Саме тут навчається переможець.

Найкращим знавцем української мови серед студентів коледжів Дніпропетровщини став Кирило Сіряков.

Церемонія нагородження переможців відбулася в Дніпровській академії післядипломної освіти. Теплі слова привітання прозвучали від ректора академії доктора наук Сиченка В. В. і голови обласного журі конкурсу Н. В. Левун, кандидата філологічних наук, доцента Дніпровського національного університету. Вони надихають на майбутні перемоги.

Студент з Нікополя переміг у обласному турі конкурсу на знання української мови імені Петра Яцика

Студент з Нікополя переміг у обласному турі конкурсу на знання української мови

26 лютого останній ІV ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ етап, у якому візьме участь студент з Нікополя Кирило Сіряков.

Емоційний заряд від заходу одержала і викладач Кирила – О.В. Михайлик. Ніна Віталіївна відзначила, що колишня її студентка Олена Михайлик свого часу одержувала стипендію ім.ШЕВЧЕНКА. Нерозривний зв’язок  між поколіннями сучасних і майбутніх учителів ще раз підтверджує, що майбутнє української педагогіки в надійних руках, – пишуть у коледжі.

Ми вітаємо переможця і бажаємо Кирилові успіху у боротьбі за звання кращого знавця української мови серед студентів України.

Для довідки:

Міжнародний  мовно-літературний конкурс ім. Петра Яцика проводиться вже багато років.

Метою конкурсу є забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, піднесення престижу української мови серед молоді.

Конкурс проводиться щорічно з 9 листопада до 20 травня.

Для учнів закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти конкурс проходить у чотири етапи: шкільний, районний/міській, обласний, підсумковий. Студенти беруть участь у трьох етапах: у закладі вищої освіти, в обласному та підсумковому етапах.

Для курсантів закладів вищої військової освіти Збройних Сил України і ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна конкурс проходить відповідно до наказу Міністерства оборони України.

Переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, які продовжують подальшу освіту в закладах освіти України, призначаються щомісячні іменні стипендії Президента України на календарний рік, починаючи з 1 вересня поточного року.

Четверо дітей з Нікополя пройшли до фіналу обласного конкурсу “Z_efir” і візьмуть участь у гала-концерті

“Ялинка” у шапці, з макаронів і конструктора: у Нікополі Інтерпайп проводить конкурс креативних “ялинок” (фото)

Диана Жернакова из Никополя – в полуфинале конкурса «Сохраним наследие – сохраним Украину»!

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×