Купити квартиру в Дніпрі

112
112

“Маленька собачка у пошуках великих сил”: мешканка Енергодара в окупації створила книжку

"Маленька собачка у пошуках великих сил": мешканка Енергодара в окупації створила книжку

Мешканка Енергодара в окупації створила книгу. Книжка називається “Маленька собачка у пошуках великих сил”. Вже незабаром вона має з’явитися у бібліотеках України.

Новиною поділився міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Nikopolnews.

Навіть під час війни та тимчасової окупації міста наші творчі, талановиті земляки продовжують  реалізуватися у різних сферах діяльності, нагадуючи всій Україні та світу про рідний, незламний Енергодар, – каже Дмитро Орлов

Мешканка Енергодара в окупації створила книжку

Він розповів, що, перебуваючи в окупації, енергодарська художниця Катерина Водяна створила книжку “Маленька собачка у пошуках великих сил”.

Ось що сама Катерина пише про свою книжку:

Це сучасна українська казка, яка навчає доброті, чесності, критичному мисленню, вмінню визнавати помилки і звертатися по допомогу, а головне – вірі у себе і свої сили

Твір енергодарської авторки за підтримки українського видавництва “Ранок” взяв участь у мистецькому конкурсі, організованому Українським інститутом книги. За нього можна було голосувати.

І от, завдяки підтримці українців, книга Катерини Водяної з Енергодара увійшла до переліку 97 переможців Всеукраїнського мистецького конкурсу.

Твори-фіналісти проєкту будуть видані та передані до бібліотек України. Наразі триває етап укладання угод з авторами. А вже восени книга мешканки Енергодара має з’явитися у бібліотеках України!

"Маленька собачка у пошуках великих сил": мешканка Енергодара в окупації створила книжку

Орлов зазначив, що мета даного конкурсу – популяризація сучасної української книжки, підтримка молодих авторів та випуск нової книжкової продукції. Минулоріч у межах конкурсу бібліотеки в різних регіонах України отримали 127 000 примірників нових видань.

Щиро вітаю Катерину з цією перемогою! Бажаю нових цікавих проектів, успішних творчих здобутків та реалізації всіх задумів! – написав Дмитро Орлов

Ще новини Енергодара: На війні загинув мешканець Енергодара, працівник ЗАЕС

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×