Купити квартиру в Дніпрі

629
629

Збирає на нічний дрон: в центрі Нікополя хлопчик грає в шахи за донати

В центрі Нікополя хлопчик грає в шахи за донат

Другий рік поспіль в центрі Нікополя 9-річний Мирон грає в шахи за донати з перехожими. Цього літа він збирає кошти на нічний дрон 200 тисяч гривень.

За два місяці він вже зібрав чверть суми. Про це розповіли на сайті «Суспільне», передає Nikopolnews.

Попри обстріли, у центр міста з шахами Мирон Швидкий виходить о 10-й годині ранку. Розкладає фігурки і ставить поруч коробку для донатів.

Мирон розповідає, що якщо перемагає в партії — опонент має задонатити на ЗСУ.

В центрі Нікополя хлопчик грає в шахи за донат: відео

 

«Ідея мені не приходила, мені просто наснився сон, що я збираю на військових. Ми звільняємо свою землю. Тут треба думати. Там треба не на один хід вперед, а на 2,3,4», каже Мирон.

У шахи він навчається грати вже 4 роки. Збирати донати на ЗСУ почав влітку 2023 року. Тоді отримані 30 тисяч гривень віддав благодійним фондам. В цьому році  вирішив придбати дрон. Вже зібрав чверть суми з необхідної.

«Це нічний дрон і він може летіти навіть далі, ніж Москва. І дуже-дуже високо. Поки я не назбираю на цей дрон — я не планую закінчувати», говорить юний шахіст.

В центрі Нікополя хлопчик грає в шахи за донат

У нього найвищий розряд в шахи серед дітей. Місцеві говорять, що обіграти хлопця не дуже просто.  Наприклад, чоловік, на ім’я Олександр спробував і програв. Він працює поряд у магазині і бачить часто хлопчика.

«Зараз наскільки я знаю, багато людей перестають донатити. Всі починають втомлюватися від війни. І це неправильно. Цей хлопець — приклад того, як треба все це робити», говорить чоловік.

Зібрати потрібну суму коштів 9-річному Мирону допомагає його мама та просто небайдужі люди, які проходять повз юного волонтера.

В центрі Нікополя хлопчик грає в шахи за донат

А мама з подругою знімають ще короткі відео і публікують їх у соцмережах.

«Кажу, так, все буде добре, все в тебе вийде, я в тебе вірю. Я приходжу, запитую його: Скільки ігор було?. Він там: Чотири гри!. Скільки програв, скільки виграв?. Три виграв, одну програв. Ну, думаю: Вау, супер», каже мама Мирона.

 

Ще новини Нікополя: Як Нікополь живе під обстрілами, працює і допомагає ЗСУ (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×