Купити квартиру в Дніпрі

824
824

У школах Нікополя танцюють гопак (відео)

У школах Нікополя танцюють Гопак (відео)

Попри війну та щоденні обстріли у школах Нікополя танцюють Гопак. Про це йдеться у сюжеті міської ради, передає Nikopolnews.

В рамках військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл» (Джура) відділ освіти і науки Нікопольської міської ради організував проведення танцювального челенджу «Танцюємо гопак».

У школах Нікополя танцюють гопак: відео

 

Задля залучення широкого кола учасників, вчителі власним прикладом продемонстрували своє вміння танцювати цей народний танець. Їх ініціативу підхопили й учні.

 

1

На початку сюжету гопак танцюють викладачі ліцею № 6.

«Цей патріотичний челендж ми підхопили в рамках військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура). Неймовірний, патріотичний танок «Гопак» завжди запалює серця українців. А також запалив наші серця. Ми дуже сподіваємося, що нашим танком ми підбадьоримо наших учнів, батьків і взагалі нікопольчан», розповідає Анна Сидорчук, заступник директора.

До патріотичного челенджу приєднався і учень 9-а класу гімназії №25 Вадим Щелкунов.

2

«Я взяв участь у челенджі, тому що український гопак – це символ мужності, відваги, відвертості. Гопак передавався з покоління в покоління від козаків і дійшов до нашого часу», говорить хлопець.

Також у челенджі «Танцюймо гопак» взяли участь учениці гімназії № 22.

4

«Гопак – це український народний танець, який народився на славній козацькій землі. А ми є справжніми нащадками козацького роду. Для того, щоб зберегти і продовжити українські традиції, ми вирішили взяти участь у челенджі «Танцюймо Гопак». Бо Нікополь – місто незламних, бо Нікополь – місто Герой!», розповіли Дар’я Фільчакова і Карина Кріоні, учениці гімназії № 22.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×