Купити квартиру в Дніпрі

1243
1243

Британець Ян Амні з родиною мріє повернутися у Нікополь після війни

Британець Ян Амні з родиною мріє повернутися у Нікополь після війни

Британець Ян Амні з родиною мріє повернутися у Нікополь після війни. Його зворушливу і історію розповіло видання ВВС, передає Nikopolnews.

Британець оселився у Нікополі у 2016 році. Тут у нього з’явилася родина – він одружився, народився син. А у 2021 році хлопець поїхав до Великобританії, аби працювати там.

На момент повномасштабного вторгнення росії в Україну 28-річний Ян Амні знаходився на території Великої Британії, а його дружина Неля і маленький син – у Нікополі.

Коли дізнався, що сталося, коли дружина подзвонила йому і розповіла, що на Україну падають російські бомби і летять ракети, вирішив їхати до Нікополя, аби забрати свою сім’ю.

Я прокинувся в четвер і поговорив зі своєю дружиною, вона була дуже засмучена і сказала мені, що вони почали бомбардування. У наступні кілька днів намагався опанувати свої емоції. Я був злий, наляканий і просто хотів приїхати сюди якомога швидше. Розумів – єдине, що я повинен зробити, це їхати, бути з ними і переконатися, що вони в безпеці, – розповідав британець

Родичі Амні у Британії відмовляли його від такого вчинку, кажучи, що це дуже небезпечно.

Але як міг батько залишатися у безпеці, коли його маленький син може стати жертвою обстрілів?

Британець Ян Амні з родиною мріє повернутися у Нікополь після війни

Мій дядько військовий… він добре знає, що відбувається в Україні, і порадив мені не їхати. А я просто сказав йому, що це моє рішення, це моя сім’я – я повинен бути поруч – розповідав тоді, два роки тому, журналістам Амні

Ян Амні залишив роботу вчителя англійської мови в Сент-Хеленсі, Мерсісайд і вилетів з Манчестера до Кракова в Польщі, а вже потім вирушив у бік українського кордону.

У понеділок після обіду пан Амні сів на потяг зі Львова до Нікополя.

Він говорив, що після возз’єднання з дружиною та сином Джонатаном його план полягав у тому, щоб спробувати перемістити їх у більш безпечне місце. Але він розумів, що така подорож може бути небезпечною.

А у Нікополі на той момент було досить спокійно.

Тут дуже спокійно, зібрано, досить організовано, і людям тут надають величезну допомогу, — розповідав він

Але згодом родина все ж таки вирішила їхати. За допомогою TikTok Live хлопець зібрав 2000 фунтів стерлінгів на автомобіль, щоб вивезти свою родину з охопленої війною України.

Британець Ян Амні з родиною мріє повернутися у Нікополь після війни

Автомобільна подорож зайняла 30 годин.

Подружжя оселилося в Ліверпулі. І Амні вважає прийняте тоді рішення виїхати правильним.

Ян Амні з родиною мріє повернутися у Нікополь після війни

Але 30-річний Ян Амні говорить, що хоче, аби його чотирирічний син знав землю, де він народився.

Напередодні другої річниці війни, він каже, що хотів би, аби хлопчик знав: він хоч і британець, але «передусім українець».

Ми маємо чіткий намір повернутися в Україну, коли це буде безпечно для нас, і ми хотіли б повернутися до нашого дому в Нікополі, що зараз неможливо з міркувань безпеки., – каже Ян Амні

Нинішню ж пан Амні описав як “гнітючу”.

Пригнічує думка, що ми два роки живемо у війні, яка не повинна була відбуватися і не повинна тривати, – сказав він

Нагадаємо, раніше ми писали: Можна загинути просто на вулиці, 90% обстрілів стаються вдень – про ситуацію в Нікополі і районі розповів Євген Євтушенко

Ще новини Нікополя: Нікополь відвідав португалець, що мандрує на велосипеді, аби привернути увагу світу до війни в Україні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×