Купити квартиру в Дніпрі

2453
2453

У Дніпрі помітили рідкісну пташку (фото)

У Дніпрі помітили

У Дніпрі помітили рідкісну пташку. Про це пише сайт «Дніпровська панорама», передає Nikopolnews.

Пташку помітили на житловому масиві «Перемога» – коса біля гребного каналу, що розпочинається у кінці бульвару Слави. Саме там, на місці коси та прилеглих ареалів так званої Мандриківської затоки й заплавного лісу  містяни прагнуть створити природоохоронний заказник «Мандриківський». Поки що, на цьому місті вони знайшли гніздування рідкісних птахів.

«Трохи розповімо про пташок, які гніздяться у нашому майбутньому заказнику «Мандриківський» і про яких ідеться в роботі науковців, що нею обгрунтована пропозиція створення заповідника. Авжеж, серед них є рідкісні.
Одна з них – бугайчик. Ця пташечка відома своїм басовитим голосом, який наче зовсім не в’яжеться з досить невеликим розміром. А ще – своїм шпагатом та іншими йога-асанами, в яких вона ловить рибу й жабенят. Рухи шиї – мовби телескоп, лапи вигинаються в будь-яких напрямах, хода – навшпиньки. Бугайчик із родини чаплевих, отже, селиться на берігах річок, ставків, на болота»,  пише Ольга Левченко у «Фейсбуці».

Вона додала, що птах занесений до Бернської конвенції і охороняється Директивою Європейського союзу з охорони диких птахів та Угодою з охорони афро-євразійських мігруючих водоплавних птахів.

Відомо, що у 2019 році Українська природоохоронна група видала посібник із переліком птахів і тварин, яких захищає Бернська конвенція.  Для цих птахів у Європі створюється Смарагдова мережа – території особливого природоохоронного інтересу. Коли наша країна увійде в ЄС, заходи з відновлення та охорони видів на цих територіях будуть фінансуватися.

«Не певні, що до Смарагдової мережі потрапить наша коса, але кількох досить цінних пташок ми таки на ній маємо», – додала Левченко

У Дніпрі помітили рідкісну пташку: фото

У Дніпрі помітили

У Дніпрі помітили

У Дніпрі помітили

У Дніпрі помітили

 

Фото: Євгена Шнайдер

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×