Купити квартиру в Дніпрі

16375
16375

У Нікополі помітили дивну красу з пухнастими квітами, що пахнуть як липа (фото)

У Нікополі помітили дивну красу з пухнастими квітами, що пахнуть як липа (фото)

У Нікополі помітили незвичайне дерево з пухнастими квітами, що пахнуть як липа. Фото дерева і питання до знавців оприлюднила Тетяна Макаренко в групі «Рослинний світ України» у Фейсбуці, передає Nikopolnews.

Ось таку красу дивну зустріла сьогодні в місті. Дерево високе, квіти пахнуть приємно як липа. Що то за краса, раніше не бачила такого? Нікополь, Дніпропетровщина. 30.07, – написала Тетяна Макаренко

У Нікополі помітили дивну красу з пухнастими квітами, що пахнуть як липа (фото)

В коментарі до неї прийшли десятки людей, які висловили свою думку з приводу назви рослини. Більшість коментаторів зійшлися на тому, що це альбіція або акація Ленкоранська. Квіти у неї бувають також білими, жовтими, бордовими, мождуть мати декілька відтінків рожевого. Вони пухнасті і дуже приємно пахнуть.

В нас таке росте. Називається альбіція чи акація Ленкоранська. Досить багато є по ЮБК та на західному узбережжі. Вітання з Євпаторії… – написала, зокрема кримчанка Яна Великая

Інші користувачі теж пишуть, що це альбіція – рослина дуже поширена на півдні України – в Криму, Миколаєві, на Херсонщині, Одещині…  Для багатьох саме вона – символ Криму і асоціюється з приємними спогадами про відпочинок там. А от для Нікополя альбіція – рідкість.

Люди публікують фото такої ж дивної краси з пухнастими квітами

альбіція

альбіція

альбіція

альбіція

У Нікополі помітили дивну красу: що це за дерево

Альбі́ція (Albizia) — рід рослин родини бобових, підродини мімозових.

альбіція

Невеликі дерева з двічі-пірчастими листками і дрібними, зібраними в головки квітками з великими, яскраво забарвленими тичинками, які роблять суцвіття пухнастим. Листя чергові, двічі перисті, листочки асиметричні, на ніч і в спеку складаються. Квітки з непомітним віночком і численними довгими тичинками, в голівчатих або колосоподібне суцвіття. Плід — прямий плоский багатосім’яний боб.

Відомо близько 140 видів, поширені в тропіках і субтропіках західної півкулі; в Закавказзі росте 1 дикорослий вид: альбіція іранська (Albizia julibrissin), також відома як альбіція, акація ленкоранська, або шовкова акація з широкою зонтикоподібною кроною і запашними рожево-малиновими, іноді рожево-білими, суцвіттями. Як декоративне дерево вона вирощується, часто під назвою перської мімози, в Південній Європі, Криму, Середній Азії, на Кавказі.

Ще новини Нікополя: «Квіти Придніпров’я»: у Дніпрі проходить персональна виставка картин художника з Нікополя

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×