Купити квартиру в Дніпрі

6976
6976

Зграї наполоханих птахів над Нікополем: еколог пояснив причину їх неспокою

Зграї наполоханих птахів над Нікополем: еколог пояснив причину їх неспокою

Як ми повідомляли раніше, днями була помічена велика зграя птахів над Нікополем. Вони наполохано кружляли над центром міста.

Ми публікували відповідне відео. На ньому кілька десятків великих птахів.

Зграя наполоханих птахів над Нікополем: відео

Відомий нікопольський еколог Юрій Бабінін озвучив свою версію причини неспокою птахів, передає Nikopolnews.

За словами фахівця, через Нікополь проходить Дніпровський меридіанний міграційний шлях, який тягнеться уздовж річища Дніпра з найбільшою концентрацією перелітних птахів. Цей шлях особливо використовують водоплавні та прибережні птахи – гуси, качки, гагари, кулики, мартини, крячки та інші. На водоймах зупиняються великі зграї гусей, качок, лебеді, мартини, крячки, на луках і болотах – журавлі, кулики та інші, на деревах і кущах – багато видів горобцеподібних птахів: зяблики, дрозди, вівсянки, шпаки, вільшанки, вівчарики, кропив’янки, мухоловки.

Місця зупинок дуже важливі для харчування та відпочинку мігрувальних птахів, тому вони потребують охорони.

На жаль сьогодні в умовах війни більша частина цього міграційного коридору проходить над зоною бойових дій. Усе це стає причиною неспокою птахів, їх виснаження через зміну маршрутів чи відсутності можливості відпочити, та потрапляння під обстріли, – пояснив Юрій Бабінін

Зграї наполоханих птахів над Нікополем: еколог пояснив причину їх неспокою

Від себе хочемо додати, що, ймовірно є й інше пояснення. Можливо, на даному відео не птахи, які кудись мігрують, а ті, які оселилися на території колишнього Каховського водосховища. Їх лякають обстріли, от вони і здіймаються у небо, наполохано кружляючи над містом.

Ще новини Нікополя: На Нікопольщині утворився густий ліс: як змінилася територія обмілілого Каховського водосховища

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×