Купити квартиру в Дніпрі

4071
4071

Окупанти в Енергодарі розграбували всі медустанови, а біля  ЗАЕС – купа вантажівок

Окупанти в Енергодарі розграбували всі медустанови, а біля  ЗАЕС - купа вантажівок

Окупанти в Енергодарі розграбували всі медустанови, а біля ЗАЕС – купа вантажівок і легковиків, передає Nikopolnews, посилаючись на Генштаб ЗСУ і місцевий Телеграм-канал Енергодар.

Так, у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ 10 травня говориться, що російські окупанти, під приводом евакуації мирних жителів, продовжують вивозити награбоване майно з прифронтових населених пунктів Запорізької області. Зокрема, в Енергодарі, військовослужбовці російських окупаційних військ повністю розграбували усі міські медичні установи, все медичне обладнання міста вивезено до тимчасово окупованого Сімферополя Автономної Республіки Крим. Також повністю розграбовані усі підприємства, які знаходяться в промисловій зоні поблизу Запорізької атомної електростанції.

Тим часом, місцевий Телеграм-канал «Енергодар» повідомляє, що «на ЗАЕС «росатомівці» проводять тренування на швидкість виїзду з атомного об’єкта».

Поки енергодарці чекають на ЗСУ, окупанти на Запорізькій АЕС спільно з представниками росатома тренуються у швидкості покидання станції. А на самій ЗАЕС зараз купа автiвок та вантажiвок. Вочевидь, на них так впливає загальна тенденція, адже за повідомленням місцевих жителів, із сусідньої Кам’янки-Дніпровської вже виїхало чимало колон з рашистами та їхніми посіпаками – зрадниками України, – йдеться у повідомленні

Зазначається, що ті загарбники, які лишилися в Енергодарі, сидять тихенько і на очі містянам намагаються не потрапляти – можливо, зачаїлись у найближчих селах. Водночас колаборанти сидять на валізах, бо розуміють, що зовсім скоро таки доведеться тікати.

Та попри всю невизначеність, енергодарці живуть надією на те, що найближчим часом російська окупація закінчиться – і в місті енергетиків нарешті запанують мир та спокій, – йдеться у повідомленні

Ще про «евакуацію» із Запорізької області

У Генштабі повідомляють, що відзначається масове невдоволення місцевих жителів з тимчасово захопленого Токмака Запорізької області, яких російська окупаційна адміністрація “евакуювала” до Бердянська. Зокрема, люди скаржаться, що росіяни розмістили їх в жахливих побутових умовах, в приміщеннях без вікон, освітлення, теплої води та меблів. Також, окупанти заборонили на невизначений термін “евакуйованим” громадянам повертатися назад до міста Токмак.

Ще новини Енергодара: Паркан не допоміг: колаборанти і росатомці в Енергодарі пакують валізи

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×