Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
840
840

Чи торкнеться дерусифікація у Нікополі об’єктів бізнесу – відповів Олександр Саюк

Чи торкнеться дерусифікація у Нікополі об’єктів бізнесу – відповів Олександр Саюк

Чи торкнеться дерусифікація у Нікополі об’єктів бізнесу? Відповідь на це питання дав міський голова Олександр Саюк, передає Nikopolnews.

Зазначимо, що попри війну з росією, яка триває вже десятий рік, перерісши у криваву повномасштабну, у Нікополі залишається досить багато вивісок з назвами об’єктів бізнесу та рекламою російською мовою.

Після 24 лютого 2022 року у місті запустили процес дерусифікації назв вулиць. І сьогодні, 28 квітня, депутати Нікопольської міської ради ухвалили перейменування перших 23 з них. А от чи торкнеться цей процес об’єктів бізнесу?

За словами Саюка, в Україні існує відповідний закон, який мають виконувати всі. І є контролюючі органи, зокрема, поліція, які мають слідкувати за дотриманням закону. Тому придумувати щось своє на рівні міста, за словами мера, недоцільно.

Але зі свого боку, у нас є муніципальна варта, ми теж проводимо цю роботу, – запевнив Олександр Саюк

Зазначимо, що, коментуючи дану ситуацію у соцмережах, деякі нікопольці пишуть, що під час війни багато підприємців збанкрутіли або ледве зводять кінці з кінцями. Саме цим нібито пояснюється їх пасивність, адже замінити вивіски – це гроші, і не дуже маленькі.

Чи торкнеться дерусифікація у Нікополі об’єктів бізнесу – відповідь Олександра Саюка: відео

Прес-конференція міського голови Нікополя Олександра Саюка. 28 квітня 2023р.Прес-конференція міського голови Нікополя Олександра Саюка. 28 квітня 2023р.

Ще новини НІкополя: У Нікополі священники УПЦ МП освячували паски прямо у «Варусі»

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×