Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
506
506

«Звикли до дзижчання дронів і вибухів»: як у Нікополі виживають 14 коней на ранчо (відео)

«Звикли до дзижчання дронів і вибухів»: як у Нікополі виживають 14 коней на ранчо (відео)

Як у Нікополі виживають 14 коней на ранчо, розповіли журналісти ТСН, які поспілкувалися з власницею тварин і підготували сюжет, передає Nikopolnews.

Раніше кінна ферма була прибутковою, проте через війну почалися серйозні проблеми.

Нікополь обстрілюють щодня. Були прильоти біля на території ранчо. Але коні вже звикли і до дзижчання дронів, і до постійних вибухів. Раніше розбігалися від гучних звуків. Через стрес відмовлялися навіть від води.

Ніхто не постраждав, але вони і налякалися, і втекли по полю, бігали, збирали їх – розповідає власниця коней Тетяна про випадок, коли прилетіло зовсім поруч

А зараз, коли люди здригаються від вибухів, тварини вже не реагують.

До обстрілів додалися проблеми з кормом. Адже через війну ранчо втратило своїх клієнтів. І прибутку немає. Раніше коні катали відвідувачів і тренували спортсменів. Тепер виживати дуже складно

Раніше сюди приїздили цілими родинами. Хтось тренуватися, а хтось просто помилуватися. Тетяна тренувала спортсменів з конкуру, це давало непоганий прибуток. Фактично тварини цілком себе забезпечували. Але вже два роки, як сюди майже ніхто не навідується.

Коли почалася війна, дуже тяжко стало, дуже важко, людей нема, заробітку нема, утримувати їх дуже важко стало – каже власниця тварин Тетяна Лобода

На якийсь період жінка вивозила коней з Нікополя. Але на новому місці прижитися не змогли. Тож повернулися під обстріли.

Тільки сіно для 14 коней взимку коштує щонайменше тисячу гривень на добу. Власниця ледь покриває рахунки. Однак коли зателефонував знайомий і сказав, що неподалік на м’ясо хочуть здати молоду кобилу, жінка кинулася її рятувати. Так красуня Емма й опинилася тут.

«Звикли до дзижчання дронів і вибухів»: як у Нікополі виживають 14 коней на ранчо (відео)

А ще Тетяна викупила лисиць, які ледь не загинули від голоду, бо власниця не мала коштів на їх утримання. Ці двоє і досі ховають їжу про запас.

Тетяна каже, що лисиці їдять м’ясо, рибу. Але зараз їх перевели на собачий корм, який вони дуже люблять.

«Звикли до дзижчання дронів і вибухів»: як у Нікополі виживають 14 коней на ранчо (відео)

Попри війну Тетяна активно готується до змагань. Її помічник Малиш, якого теж колись врятувала, має десятки нагород.

Детальніше – в сюжеті ТСН нижче.

Як у Нікополі виживають 14 коней на ранчо: відео

«Звикли до дзижчання дронів і вибухів»: як у Нікополі виживають 14 коней на ранчо (відео)«Звикли до дзижчання дронів і вибухів»: як у Нікополі виживають 14 коней на ранчо (відео)

Ще новини Нікополя: Нікополь сьогодні і рік тому: що змінилося, які очікування – 5 питань мешканцям і владі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×