Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
996
Без категорії
996

Як влада піариться на нікопольському басейні (і не тільки)

Як влада піариться на нікопольському басейні (і не тільки)

Анекдотична ситуація, розказана кимось дуже давно, як на церемонії перерізання стрічки біля нової зупинки почубилися сільський голова, голова райради і місцевий меценат, звісно, смішна, але й сумна. Час іде, ми все далі від «радянської епохи», а «совкові» традиції і звичаї залишаються міцно вживленими в свідомість нашого суспільства – зокрема в свідомість політичної еліти.

Тільки за декілька останніх місяців на офіційному сайті Дніпропетровської обласної державної адміністрації щонайменше чотири рази з’являлися матеріали про будівництво «першого у Нікополі спортивно-оздоровчого комплексу» (басейну). В цих матеріалах як правило «з’являються» місцеві мешканці, які говорять про те, як довго вони чекали появи басейну і як радіють його будівництву. Також обов’язково підкреслюється, що все це відбувається в рамках програми президента «Велике будівництво», з натяком, що «якби не вона, то…». Хоча, якщо говорити про будівництво об’єктів у Дніпропетровській області, то більшість із них починали зводитись ще  до виборів 2019 року, а після виборів були «заморожені» і потім відроджені вже під логотипом «великого будівництва». Про це в своїх матеріалах Дніпро ОДА мовчить. Як, власне, і про те, що будується АБСОЛЮТНО ВСЕ за кошти платників податків.

І є ще один момент. Як давно помітив Nikopolnews, невдовзі після появи чергових матеріалів про будівництво, ремонти і т.п. на сайті ОДА, новини з абсолютно або майже ідентичним змістом (навіть заголовок не змінюється) з’являються у низці регіональних ЗМІ.  Ми не можемо стверджувати на 100 відсотків, бо не маємо доказів, але той факт, що журналісти навіть не змінюють заголовок, передруковуючи статтю, може говорити, що вона замовна. Тобто, опублікована за гроші. І тут питання. Гроші чиї? Вірогідно, знову ж таки – платників податків.

Також про те, матеріал замовний, можуть свідчити позначки «партнерський матеріал», які роблять найбільш чесні ЗМІ (за це їм спасибі – так роблять одиниці). Якщо хтось не знає, то в сфері медіа саме словами «партнерський матеріал» прийнято позначати рекламні статті.

І що виходить? Спочатку громадяни оплачують будівництво «басейнів», а потім ще платять журналістам за те, щоб двічі на місяць читати про це будівництво в замовних піар-новинах…

Ну, і щоб ми не були голослівними, нижче – скріни.

Сьогодні на сайті Дніпро ОДА з’явився черговий матеріал про будівництво басейну у Нікополі під назвою: «Поплавати, оздоровитися, відпочити: для нікопольців зводять сучасний спорткомплекс» (до речі, останній на цю тему був менше місяця тому, 17 серпня – ОСЬ ПОСИЛАННЯ).

Як влада піариться на нікопольському басейні (і не тільки)

Матеріал на сайті Дніпро ОДА від 10 вересня

І одразу почали з’являтися клони на сайтах регіону… (хтось перекладає російскою, а хтось ні).

Як влада піариться на нікопольському басейні (і не тільки)

Як влада піариться на нікопольському басейні (і не тільки)

Як влада піариться на нікопольському басейні (і не тільки)

Найбільш чесні ЗМІ вказують, що це партнрський матеріал, але таких одиниці

Як влада піариться на нікопольському басейні (і не тільки)

І це скріни  далеко не з усіх сайтів, де вже оприлюднено на дану мить статтю, а скільки ще з’явиться! А подібні піар-матеріали ж на сайті ОДА з’являються щодня (і не по одному). І потім передруковуються різними ЗМІ без зміни заголовків. Якщо наше припущення про їх замовний характер вірне, можна тільки уявити, скільки коштів платників податків витрачається тільки на цей напрямок піар-компанії «Великого будівництва»

P.S. Звісно, Nikopolnews теж бере періодично інформацію на сайті ОДА. І ми теж завжди раді поділитися гарними новинами про позитивні зміни у місті і області, про нові об’єкти, відремонтовані дороги тощо. Це нормальна практика. Але… Дуже вже кидається в очі, коли про одне й те ж пишуть двічі на місяць. Так і  хочеться сказати: «Ми вже в курсі, ми раді, ми вдячні, нагадувати не треба. Пригальмуйте! Будьте трохи більш заощадливими, витрачаючи НАШІ кошти».

P.Р.S На нікопольському басейні (і не тільки) піариться не лише обласна влада, а і міська. Теж, вірогідно, витрачаючи кошти на свіжестворені медіа-ресурси, які дублюють інформацію офіційної пресслужби НМР.

Хоч би обійшлося без бійки, коли прийде (якщо, звісно, прийде) час «перерізати стрічку».

До речі, нещодавно “NikopolNews” писав:

Кабмін займається проблемою відключення СЕС Нікопольським феросплавним заводом

Десятки ЗМІ видалили новину про ДТП за участю нардепа від Марганця Олександра Трухіна: список (фото, відео)

Щоб не залишити в ямі колеса, залишайтеся вдома: дорога від Нікополя на Чкалово – це пекло (фото)

 

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×