Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4212
4212

Будівництво магістрального водогону: на ділянці «Марганець – Нікополь – Покров» проклали вже  80% трубопроводу

Будівництво магістрального водогону

На ділянці будівництва магістрального водогону «Марганець – Нікополь – Покров» проклали вже  80% трубопроводу. Про це повідомили у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України, передає Nikopolnews.

«Агентство відновлення продовжує будувати магістральний водогін, який поверне воду понад мільйону мешканців у постраждалих від підриву Каховської ГЕС громадах. На ділянці Інгулець – Південне водосховище завершили будівництво другої підстанції. На першій підстанції роботи виконані на 90%, залишилось облаштувати огородження та налаштувати електрообладнання», йдеться у повідомленні

Одним з найбільш вагомих результатів на будівництві став запуск першої нитки водогону завдяки якій місто Кривий Ріг отримало додаткові 100 тисяч кубометрів води, а це чверть потреби для криворіжців.

Щоб повністю забезпечити Кривий Ріг водою, запустять ще три нитки для того, щоб отримати 400 тисяч кубометрів води на першій ділянці магістрального водогону.

Відзначимо, що загальна протяжність водогону «Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка» – 145 км. Протяжність трубопроводу в одну нитку – 300 км.

Наразі вже проклали 183 км трубопроводу, а це – 61%.

На ділянці «Марганець – Нікополь – Покров» проклали вже  80% трубопроводу

Будівництво магістрального водогону

386513561 697511152407498 2852258045354197310 n

Детальніше про роботи на кожній з трьох ділянок:

  • Інгулець – Південне водосховище (Кривий Ріг)

Протягнуто 57 км (87%) трубопроводу. Виконуються земляні роботи, очищення русла існуючого каналу, влаштування обвідного каналу, геодезичні роботи, перенесення кабелю, монтаж труб. На об’єкті задіяно 148 одиниць техніки, 317 працівників.

  • Марганець – Нікополь – Покров.

Тут буде прокладено 40,9 км нового трубопроводу у 2 нитки, облаштовано 2 проміжні насосні станції по трасі. Влаштували вже 65,4 км (80%) трубопроводу. Проводяться земляні роботи, підготовчі та геодезичні роботи,прокладання траси та влаштування траншеї. Задіяно 163 працівників, 68 одиниць техніки.

  • Запоріжжя – Томаківка – Марганець.

Буде прокладено 76,7 км трубопроводу у дві нитки, модернізовано існуючий водозабір завдяки встановленню 2 занурених, 2-х робочих та 2-х резервних насосів. Проводяться земляні роботи, геодезичні роботи, винос траси в натуру, влаштування траншеї. Задіяно 251 працівників, 119 одиниць техніки. Всього проклали 60,2 км (39%).

Нагадаємо, що Агентство відновлення розпочало роботу над проєктом подачі води з Карачунівського водосховища вже в перші дні після підриву Каховської ГЕС. Паралельно почали і будівельні роботи на першій ділянці.

На кожній із ділянок працюють інженери-консультанти та представники незалежного технагляду. Окремо, буде проведено комплексний технічний аудит проєктної документації на будівництво усіх трьох ділянок водогону за підтримки USAID_ВзаємоДія.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×