Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
339
339

Для дітей Нікополя відкрили реабілітаційну кімнату (відео)

Для дітей Нікополя

Для дітей Нікополя відкрили реабілітаційну кімнату. Які послуги у ній надають малечі розповіли на сайті «Суспільне». Повідомляє Nikopolnews.

Реабілітаційна кімната укомплектована спеціальними приладами, що допомагають працювати з пацієнтами та покращувати їхнє психічне здоров’я.

Декілька тижнів місцева жителька Аліна Андрейченко приводить до лікарні двох своїх дітей. Вона говорить, що її старший син Денис має кісту головного мозку. Через це його ліва сторона тіла слабша за праву.

«У нас проблеми з лівою ручкою — то більше вона стала працювати. Також поведінка. Вони не дуже ладнають — то більш позитивно», – говорить жінка.

Родина Аліни Андрейченко живе поруч з Нікополем. Вони постійно чують вибухи. Через це трирічний Михайло разом з братом займаються з психологом.

«Починають “Ой бомблять, ой під стіл давай, Міша, ховаємось”. Зараз й війна й багато діток подавлені, тому дуже важливо це”, розповіла Аліна Андрейченко.

980cce7796f6e8a6

Реабілітаційну кімнату облаштували завдяки підтримці україно-швейцарського фонду. Вона укомплектована спеціальними приладами.

«У нас бульбашкові колони, м’які крісла, масажери, дзеркала з ефектом безкінечності. Є обтяжувальна ковдра для діточок з аутичним спектром», – розповідає психологиня Нікопольської міської дитячої лікарні Галина Шкурко.

Для дітей Нікополя відкрили реабілітаційну кімнату: відео

Для дітей Нікополя відкрили реабілітаційну кімнату (відео)

Вона каже, це допомагає працювати з пацієнтами та покращувати їхнє психічне здоров’я.

«Це тривожність, порушення сну, добові коливання настрою, емоційна нестабільність. Кожен отримує рекомендації за призначенням після діагностування, виявлення порушень того чи іншого спектру», – говорить психологиня.

З пацієнтами займаються і ерготерапевти. Богдан Козій розповідає, діти з інвалідністю більше страждають через війну.

cd1c3d33af96c33c

Завдяки цій кімнаті зможуть попереджувати та лікувати дитячі неврологічні захворювання: відставання у розвитку, аутизм, ДЦП. А також коригувати розлади уваги та працювати з синдромом гіперактивності.

«Сюди приходять діти втомлені з певними психічними порушеннями. Наша задача, в першу чергу — займатися реабілітацією дітей, відновлення втрачених функцій», – розповів ерготерапевт.

Заняття у раебілітаційній кімнаті – безкоштовні. Проходити у ній  реабілітацію можуть не тільки діти, а й дорослі. У майбутньому медики планують розширюватися і надавати допомогу військовим та ветеранам війни.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×