Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
312
312

«Ми повинні працювати, адже людям потрібне світло»: боєць енергетичного фронту з Нікополя розповів про роботу під час війни

Боєць енергетичного фронту з Нікополя

Боєць енергетичного фронту з Нікополя, на ім’я Федір розповів про роботу під час війни. Його історія потрапила у рубрику «Творці перемоги», передає Nikopolnews.

В енергетиці Федір працює вже 30 років. Починав свій кар’єрний шлях електромонтером. Зараз очолює 5 бригад, які працюють у Нікополі, Зеленодольську та Кривому Розі. Зокрема, повертають електропостачання після ворожих обстрілів.

Боєць енергетичного фронту з Нікополя

«Вже 24 лютого ми вперше відновлювали електромережу після ворожої атаки. Це лінія поблизу Марганця. Хлопці спочатку були дуже налякані, не розуміли, як діяти. Але продовжували працювати. З часом почали звикати, хоча це неможливо», розповів чоловік

Він зізнається, що найбільші труднощі розпочалися з липня 2022 року, коли окупанти стали обстрілювати Нікопольщину.

Боєць енергетичного фронту з Нікополя розповів про роботу під час війни

Боєць енергетичного фронту з Нікополя

«Настрій бойовий. Ми повинні працювати, адже людям потрібні світло, інтернет. Змінили графік так, щоб бригади обслуговували мережі без вихідних», поділився енергетик.

За словами Федора, хлопці відчувають себе «напіввійськовими». Адже розуміють, що їхня справа – дуже відповідальна. Загалом вже полагодили понад 200 км повітряних ліній.

Вони допомагали і сусіднім регіонам – відновлювали електропостачання для мешканців Бериславського району Херсонської області. Деякі високовольтні повітряні лінії там були вщент посічені.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×