Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
649
649

Як мешканці Нікополя живуть під обстрілами завдяки гуманітарній допомозі (відео)

Як мешканці Нікополя живуть під обстрілами завдяки гуманітарній допомозі

Як мешканці Нікополя живуть під обстрілами завдяки гуманітарній допомозі, розповіли журналісти програми «Подробиці». Повідомляє Nikopolnews.

До одного з пунктів видачі гуманітарної допомоги, люди сходяться ближче до обіду. Тому що зранку у місті лунала сирена.

«Кожен день стріляють. Небезпека весь час, люди звикають. Але треба робить, хто воює, а хто працює», розповідає місцевий мешканець Анатолій

Тим часом пані Раїса вже забрала продуктовий набір. На неї та чоловіка видали два пакунки. Гуманітарної допомоги вистачає на місяць, адже говорить, нині живуть лише удвох, син воює на фронті. Деякими харчами навіть ділиться з іншими.

Більше третини сімейного бюджету за допомогою продуктових наборів економить пані Ірина. Вона говорить, що за гумдопомогою приходить щомісяця. Жінка – пенсіонерка, але працює. Зізнається, попри два джерела доходу – на все грошей не вистачає.

«Мінімальна – 5-6 тисяч, пенсія – 4. Важко. Квартири, діти, унуки», говорить Ірина

У січні пакунки з продуктами вже отримали більше як півтори тисячі нікопольців.

Як заначають  працівники пунту видачі гуманітарної допомоги, цього місяця дещо змінились категорії населення, яким видають допомогу. У грудні її отримали усі жителі Нікополя та переселенці, у січні ж – лише соціально незахищені верстви населення.

«У цьому місяці видають інвалідам (всіх груп), видають малозабезпеченим, багатодітним сім’ям, сім’ям загиблих видається допомога. Також видається допомога людям пенсійного віку (60+), видається одиноким матерям, одиноким батькам з дітками видається така допомога», каже Ольга Павличенко, керівник пункту видачі гуманітарної допомоги «СпівДія».

Як мешканці Нікополя живуть під обстрілами завдяки гуманітарній допомозі: відео

Такі обмеження не з вини влади, наголошують у РВА. За їх словами, все залежить від можливостей фондів, які допомагають Нікопольщині.

«От минулий рік від нас, на жаль, відтягнуло частину допомоги Оріхівський напрямок, там була важка ситуація, Донецький напрямок. Така ж ситуація і цього року. Дуже багато допомоги перемикається на Донецький напрямок, де ще важче. Де не працюють магазини, немає ніякої роботи, доходів, і ці продуктові набори реально єдине, що вони можуть отримати на своїй території», говорить начальник РВА Євген Євтушенко.

Натомість 2024 року владі вдалося зберегти співпрацю із більшістю благодійних організацій. Тож людей заспокоюють, категорії населення для отримання допомоги змінюватимуться.

Для отримання гуманітарної допомоги потрібен паспорт та код. Якщо людина з інвалідністю, то потрібні документи про інвалідність. А якщо багатодітна сім’я або матері-одиначки, то з собою треба мати відповідні документи. Також відповідні документи повинні мати з собою рідні загиблих Захисників України

Пункти видачі гуманітарної допомоги працюють щодня до 15 години.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×