Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1273
1273

Нікопольцям пояснили, які роботи хочуть провести на меморіалі «Вічна слава» за бюджетні кошти

Нікопольцям пояснили, які роботи хочуть провести на меморіалі «Вічна слава» за бюджетні кошти

Нікопольцям пояснили, які роботи хочуть провести на меморіалі «Вічна слава» за бюджетні кошти. Про це йдеться на офіційному сайті міської ради, передає Nikopolnews

«Відповідно до законів України про декомунізацію та дерусифікацію органи місцевого самоврядування в ОБОВʼЯЗКОВОМУ ПОРЯДКУ повинні провести роботи з демонтажу заборонених законом символів, памʼятних знаків чи приведення їх до відповідності нормам закону», йдеться у повідомленні

Як зазначають у міській раді, будь-які роботи з демонтажу та облаштування у тендерній документації прописуються як «поточні ремонтні роботи». Проте слід розуміти, що ніхто не планує виконувати реставрацію чи відновлення меморіалу.

Нікопольцям пояснили, які роботи хочуть провести на меморіалі «Вічна слава» за бюджетні кошти

402383593 640086004988481 2615392037536979826 n

Для цього КП «Паркове господарство», як балансоутримувач пам’ятників та меморіалів у Нікополі створило відповідний тендер для пошуку виконавця робіт направлених на виконання норм законів України.

«Іншими словами, виконавець тендеру проведе демонтаж забороненої символіки, зміну написів, та інше (меморіал є гранітним, є багато робіт з його заміни/шліфування), лише привівши памʼятку у відповідність нормам закону та її фактичного значення – розуміння, що це памʼятник нікопольцям, які загинули за захист міста та України, а не переможцям-комуністам», наголошують у міській раді.

Там говорять, що оплата за зроблені роботи виконавцю буде здійснюватися лише за фактом підписання актів виконаних робіт. А це означає, що кінцева вартість робіт буде нижчою ніж очікувана.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Нікополі відремонтують меморіал «Вічна Слава» за майже 100 000 грн. Тендер було оголошено 10 листопада 2023 року. І в цей же день оголосили «переможця». У документації вказано, що строк виконання робіт – 20 листопада 2023 року.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×