Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
401
401

Нікополь відвідав міністр культури Олександр Ткаченко (фото)

Нікополь відвідав

8 червня Нікополь відвідав міністр культури Олександр Ткаченко. Повідомляє Nikopolnews.

«На під’їзді до Нікополя, на тому березі Дніпра, височать блоки Запорізької АЕС, нині окупованої. Саме місто ряснить слідами постійних обстрілів ворога, але місто живе і працює. 40 % населення залишається тут і, найголовніше, місто продовжує планувати відбудову і продовження будівництва, розпочатого ще в мирний час», написав Олександр Ткаченко на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Його приємно вразила увага до охорони культурної спадщини у нашому місті.

«Приємно вразила увага до охорони культурної спадщини, що, напевно, не випадково через історію самого Нікополя. Місто пишається, що є єдиним містом в Україні, що походить від унікального центру українського державотворення, яким була Микитинська Запорозька Січ (1639-1652). Вона стала місцем початку державного періоду в історії українського народу, відомого як Українська Козацька Держава – Військо Запорозьке 1648-1775 рр. Також в Нікополі захоронено легендарного Івана Сірка», написав міністр культури.

Олександр Ткаченко відзначив, що у Нікополі добре пам’ятають історію і пишаються тим, що це була зона охорони, боротьби за права і вольності українського козацтва.  Також він зазначив, що в місті є інформаційна проблема – відсутність друкованої преси. Її він пообіцяв вирішити

«У міста є чіткий план як короткотермінової дії, так і довготермінової стратегії. Після відвідування історичного ареалу міста, дуже сильно пошкодженого, разом з колегами депутатами не можна не тільки про це забути, але дуже хочеться розпочати спільну роботу над масштабними проєктами перетворення Нікополя на значний туристичний магніт країни», додав міністр культури Олександр Ткаченко.

Нікополь відвідав міністр культури Олександр Ткаченко: фото

Нікополь відвідав

Нікополь відвідав

Нікополь відвідав

Нікополь відвідав

Нікополь відвідав

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×