Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2053
2053

Чому у Нікополі перейменовують вулиці – пояснив Олександр Саюк

чому у нікополі перейменовують вулиці

Дуже часто, у соціальних мережах люди питають, чому у Нікополі перейменовують вулиці. На це питання дав відповідь міський голова Олександр Саюк, передає Nikopolnews.

Як повідомив очільник міста, сесія міської ради вже ухвалила два рішення щодо перейменування вулиць. Аналогічні рішення будуть ухвалюватися і надалі. Таким чином Нікополь виконує Закон України, прийнятий ВР і підписаний президентом Зеленським.

«21 березня 2023 року Верховною Радою було ухвалено закон про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії. Тому ми (міська рада – авт.) виконуємо цей закон і проводимо роботу щодо перейменування вулиць», розповів Олександр Саюк.

Сесією Нікопольської міської ради було створено робочу групу з питань дерусифікації назв. До її складу увійшли всі охочі мешканці міста Нікополь. Цією групою були відпрацьовані всі вулиці, які є у нашому місті. А також складено список тих вулиць, які підлягають перейменуванню. Назви вулиць, що підлягають перейменуванню, виносяться на громадські обговорення, які тривають не менше 30 днів.

Чому у Нікополі перейменовують вулиці – пояснив Олександр Саюк

у Нікополі перейменовують вулиці

Результати громадського обговорення виносяться на депутатські комісії, де враховується думка мешканців Нікополя. І тільки потім, питання перейменування тієї чи іншої вулиці виноситься на розгляд сесії міської ради, де приймається відповідне рішення.

Нагадаємо, перші 23 вулиці у Нікополі перейменувала на сесії міської ради 28 квітня. У травні на сесії міської ради, також було розглянуто рішення щодо перейменування ряду вулиць. До того ж у місті тривають громадські обговорення щодо перейменування 55 вулиць

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×