Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
192
192

Водіям та пішоходам Нікополя надали важливі поради

Водіям та пішоходам Нікополя надали важливі поради

Водіям та пішоходам Нікополя надали важливі поради. Про це розповіли у міській раді, передає Nikopolnews.

«В осінньо-зимовий період на вулиці швидко вечоріє, окрім цього у місті діє режим світломаскування, що вимагає підвищеної пильності від пішоходів та водіїв при пересуванні у темний час доби. Для зручності ділимось порадами, які допоможуть підвищити рівень вашої безпеки на дорозі», йдеться у повідомленні.

Водіям та пішоходам Нікополя надали важливі поради

  • Завчасно подбайте про придбання світловідбивачів (флікерів чи стрічок), аби стати помітнішими.

Світловідбивачі можна розмістити на верхньому одязі або рюкзаку. Для прикладу: 25-30 метрів — відстань, за якої пішохід видимий для водія автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар, 130-150 метрів — відстань, за якої видимий пішохід зі світловідбиваючим елементом.

Носити світловідбивачі потрібно з обох боків на рівні зору водія. Краще розміщувати їх на рухливих частинах тіла: передпліччях, зап’ястках, щиколотках і гомілках. Дітям експерти радять носити світловідбивачі як на рівні корпусу і рук, так і голови. Адже вони меншого зросту, а отже, ще менш помітні на дорозі.

  • Під час переходу дороги використовуйте ліхтарик.

Ним можна робити різкі рухи, щоб привернути увагу та зробити себе помітнішим для водіїв. Підійде навіть ліхтарик у телефоні.

  • Переходьте дорогу тільки у призначених для цього місцях!

ш8щ

Враховуючи складні дорожні умови, водії можуть не помітити вас у невідведеному для переходу місці, навіть рухаючись на невеликій швидкості.

  • Водіям у темний час доби слід підвищити пильність та зменшити швидкість руху.

Зниження швидкості лише з 50 до 30-35 км/год в рази збільшує можливість уникнути наїзду на пішохода, що зненацька вийшов на проїзду частину.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×