Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
255
255

Вимірюють тиск та роблять тести на ВІЛ: як у Нікополі працює мобільна амбулаторія

Як у Нікополі працює мобільна амбулаторія

Як у Нікополі працює мобільна амбулаторія, розповіли на сайті «Подробиці». Повідомляє Nikopolnews.

Нещодавно у Нікополі почала працювати мобільна амбулаторія. Щодня у ній медики приймають близько 30 пацієнтів. За словами лікарів, основні скарги, з якими до них приходять, це проблеми з тиском, болем у серці та рівнем цукру.

1

Пан Іван прийшов до мобільної амбулаторії на профілактичний огляд. За словами лікарів, у нього підвищений тиск.

«Я свої болячки знаю і так далі. Але не жаліюсь. Оптиміст», говорить пенсіонер

Він скаржиться і на роботу свого “моторчика”, тож йому роблять і кардіограму. Поки чоловіка оглядають, на вулиці біля мобільної амбулаторії черга. Усі на прийом до лікарів.

3

Чоловік на ім’я Юрій хоче пройти усі обстеження, які накажуть фахівці й перевірити рівень цукру в крові. Він говорить, що змусити себе піти до поліклініки на огляд не може. То часу немає, то настрою. Або ворожі обстріли

«Хвилююсь за своє здоров’я, треба пройти флюорографію, кардіограму, треба прийти у свою лікарню. Але все одно нас направлять у другу поліклініку. Тому що там такого немає», говорить чоловік

Як у Нікополі працює мобільна амбулаторія: відео

Мобільна амбулаторія, яка нині працює у Нікополі, оснащена всім необхідним для проведення оглядів та забору різних аналізів.

«Рутинні обстеження: тиск міряємо, вимірюємо глюкозу, робимо тест на гепатит, ВІЛ, ковід-19. Як і в будь-який прийом сімейного лікаря, ми можемо надавати екстрену медичну допомогу. Виписуємо направлення, і якщо за необхідністю, якщо за потреби, виписуємо до вузьких спеціалістів», каже Яна Репп, лікар загальної практики сімейної медицини:

8

Ольга Федосіївна про приїзд амбулаторії в її мікрорайон дізналась від голови квартального комітету. Зізнається, зволікань чи йти не було.

«По-перше, хочу дізнатися який гемоглобін, цукор, потім електрокардіограму треба, хочу знати, як у мене серце б’ється. Що вони там ще роблять. Вимірювання кислорода в мене в легенях. Сатурація», говорить літня жінка.

5

«Акушер-гінеколог, вони окремо приїжджають від нас. Заїжджають одразу із лаборантами, тобто можуть взяти на аналіз загальні аналізи крові і сечі. Також повторно можуть взяти глюкозу», додала Яна Репп

В майбутньому планують запровадити ще й психологічні консультації. Все абсолютно безкоштовно для нікопольців. Єдине говорять медики, стабільного графіка через обстріли російської армії немає.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×