Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
481
481

Життя під вогнем: у Нікополі пошкоджено близько 5 тисяч об’єктів

у Нікополі пошкоджено близько 5 тисяч об’єктів

У Нікополі пошкоджено близько 5 тисяч об’єктів. Про це йдеться у сюжеті журналістів TSN, передає Nikopolnews.

Ворог гатить по місту з усіх видів озброєння. Є цілі вулиці стоять без вікон, дахів, із постріляними стінами. Багато мешканців змушені були покинути свої будинки. А ті ж, хто залишився, затуляють дірки від прильотів та намагаються жити далі.

Попри ворожі обстріли, пошкоджені ворогом будинки відновлюють. Серед зруйнованих хат був і будинок пані Валентини. Наразі його відновлюють. Вже на місці дах, стіни і вікна. Під час ворожого прильоту жінка не була вдома, тому вона в ціла. Відбудувати батьківську хату їй допомогли комунальники.

По сусідству з пані Валентиною мешкає  жінка, на ім’я Ольга. Вона згадує, коли стався ворожий приліт, ледь встигла ускочити у хату. Під час того обстрілу побило уламками і її з чоловіком будинок.

У Нікополі пошкоджено близько 5 тисяч об’єктів

На цій вулиці із 25 будинків, господарі залишилися лише у 5. Інші виїхали через обстріли. А ті, хто залишився дивиться за будинками своїх сусідів.

Наразі у Нікополі комунальники відновлюють 30 будинків. У 2023 році вони змогли відновити 235 об’єктів. У міській раді говорять, що цього року планують пришвидшити роботи. До відновлення житла у Нікополі будуть залучати міжнародні організації. Вже формують реєстр тих, хто потребує капітальної відбудови осель.

«Якщо все  буде добре, то до нас зайде чеський проект «Людина в біді». Будуть формати малого і середнього відновлення. Тобто буде проводитися частина капітальних робіт. Ми намагаємося обережно рухатися у бік відновлення житла», розповів начальник РВА Євген Євтушенко

А відновлювати доведеться чимало, оскільки оселя майже кожного нікопольця зазнала пошкоджень через російські снаряди.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×