Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4773
4773

У Нікополі викрили масштабну схему з виготовлення і реалізації алкогольних напоїв

У Нікополі викрили

У Нікополі викрили масштабну схему з виготовлення і реалізації алкогольних напоїв. Про це розповіли на обласному сайті поліції, передає Nikopolnews.

Поліцейські викрили злочинну групу, яка займалася виробництвом та збутом фальсифікованої алкогольної продукції. До її складу входили 5 мешканців Нікополя. На території міста вони орендували декілька приміщень. Частину з них використовували, як  підпільні цехи з виробництва алкогольної продукції, а інші – як склади для зберігання. Також злочинне угруповування налагодило розгалужену мережу збуту.

photo 2023 12 07 11 37 30 (2)

Продукцію збували під виглядом відомих українських брендів партіями у Дніпрі, Нікополі, Покрові та Марганці.

«Оптовики самостійно забирали продукцію зі складів зберігання або ж фігуранти доставляли її своїм транспортом до замовників. Крім цього, реалізовували незаконно придбані тютюнові вироби без марок акцизного податку України. Підпільний бізнес приносив учасникам угруповання до мільйону гривень щомісяця», розповіли у поліції.

5 грудня поліцейські провели 33 обшуки  за місцями виготовлення, зберігання, реалізації фальсифікованого підакцизного товару, а також за місцями проживання та у транспортних засобах учасників злочинної групи.

У Нікополі викрили масштабну схему з виготовлення і реалізації алкогольних напоїв

Під час обшуків правоохоронцями було вилучено дві виробничі лінії, 1500 літрів спирту, понад 12 тонн готової до збуту алкогольної та слабоалкогольної продукції, 120 тисяч пачок цигарок без марок акцизного податку, майже 900 тисяч гривень. Вартість вилученої продукції становить близько 15 мільйонів гривень.

photo 2023 12 07 11 37 31

Учасникам злочинної групи повідомили про підозру ч. 3 ст. 28, ч. 1 та 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збуту, транспортування алкогольних напоїв та тютюнових виробів, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України. До суду направлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×