Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1613
1613

Окупанти намагалися наступати на Запоріжжі – Генштаб

Окупанти намагалися наступати на Запоріжжі – Генштаб

Окупанти намагалися наступати на Запоріжжі. Про ц повідомляє у вечірньому зведенні Генштаб ЗСУ, передає Nikopolnews.

Російські окупанти намагалися провести наступальні дії на території Пологівського району.

За інформацією Генштабу ЗСУ, противник проводив безуспішні наступальні дії в районах Оріхова і Гуляйполя.

Також повідомляється, що на Запорізькому напрямку від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів. Зокрема, Времівка і Новопіль на Донеччині та Оріхів, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Степове, Кам’янське і Плавні Запорізької області.

Тим часом, начальник Запорізької ОВА Олександр Старух повідомляє, що росіяни на Запоріжжі рекордно збільшили кількість обстрілів.

За останню добу російська армія понад 170 разів обстріляла Запорізьку область із різних видів зброї, і це рекордне значення. Про це голова обласної воєнної адміністрації Олександр Старух повідомив 18 січня в ефірі національного телемарафону, відео він опублікував Telegram.

За його словами, це вдвічі-втричі більше, ніж минулого тижня, і вчетверо більше, ніж було минулого року.

“Досить активізувався ворог, наносить і авіаційні удари, й артилерійські, і з РСЗВ безпосередньо по лінії фронту і по населених пунктах, які розташовані поруч. На щастя, загиблих за останню добу не було, але зруйновано багато будівель”, – сказав він.

Він зазначив, що територія між населеними пунктами Гуляйполе та Пологи зараз – одна з найгарячіших ділянок на лінії зіткнення.

Старух розповів, що окупанти й далі проводять активну “фільтрацію” у захоплених селах: перевіряють телефони, ввели так звану комендантську годину на три дні.

“Рашисти постійно проводять перепис населення, щоб забрати будинки та майно тих, які поїхали, а після цього розмістити там війська”, – додав він.

Після ракетного удару по Дніпру армія рф змінила тактику, теракти почастішають – військовий експерт

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×