Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
635
635

Нікополю під час війни вдалося зекономити 200 млн і зберегти всі соціальні програми

Нікополю під час війни вдалося зекономити 200 млн і зберегти всі соціальні програми

Нікополю під час війни і пов’язаною з нею економічної кризи вдалося зекономити 200 млн грн і зберегти при цьому всі соціальні програми, передбачені у бюджеті на 2022 рік. Про таке сказав міський голова Олександр Саюк під час пресконференції 23 лютого, передає Nikopolnews.

За словами Саюка, однією з головних цілей міської влади було зберегти наповненість бюджету. Задля цього працювали з бізнесом, підприємствами, робили все, аби гроші до бюджету надходили. І в результаті він у 2022 році складав 880 млн гривень. Недовиконання бюджету було близько 4% – це 35 млн гривень, і це невеликий показник під час війни.

Як Нікополю під час війни вдалося зекономити кошти

Більше того – місту вдалося зекономити кошти і відкласти близько 200 млн на 2023 рік.

Були різні думки і дискусії з цього приводу, але все ж таки прийшли до цього рішення, адже ми не знаємо, що принесе нам 2023 рік, якою буде наповненість бюджету. А так маємо певний запас.– пояснив мер

Економити вдавалося, зокрема, за рахунок відсутності необхідності опалювати приміщення навчальних закладів тощо.

615 млн гривень у бюджеті – це захищені статті. Тобто те, що забезпечує функціонування міста. Критична інфраструктура, заробітна плата, комунальні і соціальні програми.

Нікополю під час війни вдалося зекономити 200 млн і зберегти всі соціальні програми

Нікополю під час війни вдалося зберегти соціальні програми

На соціальних програмах Олександр Саюк зупинився детальніше.

За словами мера, у Нікополі не зупинялися соціальні програми під час повномасштабної війни.

Державні допомоги, субсидії, пільги – все це виплачувалося і виплачується. Надаються соціальні послуги. Були збережені всі виплати, передбачені міською програмою «Турбота». Було навіть розширено перелік умов, за яких надається допомога з міського бюджету. Всього у Нікополі за 2022 рік профінансовано заходів в рамках програми «Турбота» на загальну суму 36 мільйонів гривень. Виплачена допомога на лікування більше ніж 500 мешканцям Нікополя. 67 сімей загиблих в АТО/ООС отримали щомісячну допомогу. Надана допомога 51 родині загиблих внаслідок російської агресії Захисників – ця підтримка продовжується.

Ми продовжили забезпечували пільгове перевезення громадян у міському громадському транспорті. Під час військового стану дітей від 6 до 18 років перевозять безкоштовно. Дітям загиблих Захисників виплачена одноразова допомога до 1 червня і 1 вересня, – розповів мер

Ветерани війни і інваліди (а це більше 900 осіб) отримали одноразову фінансову допомогу до знаменних дат.

Також нікопольці отримали допомогу у вигляді паливної деревини. Близько 1500 сімей у Нікополі по 2 кубічних метри дров для опалення своїх домівок.

Нікополю під час війни дуже непросто, як і всім, але місто тримається, живе, працює і допомагає фронту.

Джерело відео зі звітом міського голови 

Інші новини Нікополя:

Читайте також:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×