Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5250
5250

Перейменування вулиць у Нікополі: обговорюють перші 23 нові назви

Перейменування вулиць у Нікополі: обговорюють перші 23 нові назви

Перейменування вулиць у Нікополі – процес триває, нагадує Nikopolnews, посилаючись на пресслужбу Нікопольської міської ради.

В сюжеті пресслужби НМР зазначається, що в минулому році на 20-му позачерговому засіданні сесії Нікопольської міської ради затвердили створення робочої групи з питання дерусифікації назв вулиць, провулків та інших об’єктів топоніміки Нікополя. Над переліком назв вулиць працювали місцеві історики, громадські діячі, депутати міської ради, журналісти та представники органів місцевого самоврядування.

Загалом з 421 вулиці Нікополя під дерусифікацію потрапили більше 120 вулиць і провулків, названі на честь російських діячів культури, науки і політики, або такі, що пов’язані з географічними назвами держави-окупанта.

Перейменування вулиць у Нікополі проходить в рамках дерусифікації

Перейменування вулиць у Нікополі: обговорюють перші 23 нові назви

Наразі триває громадське обговорення, на яке винесено перші 23 вулиці та провулки. Комісія продовжує роботу, і в подальшому на обговорення буде винесено ще понад 100 вулиць.

Ознайомитися з назвами 23 вулиць і провулків, які пропонуються для перейменування, можна тут. Мешканців закликають брати участь в громадських обговореннях. Термін подання письмових пропозицій – до 31 березні 2023 року включно.

Детальніше – в сюжеті пресслужби НМР

Як взяти участь у громадських обговореннях

  • Строк проведення заходів з громадського обговорення: громадське обговорення у формі електронної консультації проводиться терміном з дня оприлюднення зазначеного інформаційного повідомлення 30 січня 2023 року і  до 31 березня 2023 року.
  • Поштова адреса та адреса електронної пошти, строк і форма для подання пропозицій (зауважень): пропозиції (зауваження) подаються у паперовому вигляді до управління містобудування та архітектури Нікопольської міської ради за адресою: 53200, м. Нікополь, вул. Електрометалургів, 17/1; у електронному вигляді на адресу електронної пошти: arhitectura_nikopol@ukr.net. Термін подання – до 31 березня 2023 року включно.
  • Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи; юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження; анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.
  • Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: м. Нікополь, вул. Електрометалургів, 17/1, управління містобудування та архітектури Нікопольської міської ради, тел: (0566)684555, адреса електронної поштової скриньки: arhitectura_nikopol@ukr.net.
  • Прізвище та ім’я відповідальної особи, що проводить заходи громадського обговорення: виконувачка обов’язків начальника управління містобудування та архітектури Нікопольської міської ради Татаринова Марина Марківна.
  • Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: 14 днів з дня закінчення обговорення, на офіційному сайті Нікопольської міської ради.

Раніше ми повідомляли:

Також читайте:

Чи перейде ПЦУ на новий церковний календар – розповів митрополит Білоцерківський

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×