Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
11643
11643

Підприємством у Нікополі керувала компанія, яка виготовляє озброєння для рф – нові подробиці

Підприємством у Нікополі керувала компанія, яка виготовляє озброєння для рф - нові подробиці

Підприємством у Нікополі та ще декількох містах України керували олігархи з найближчого оточення військово-політичного керівництва рф. Робили вони це через компанію, яка бере участь у виробництві озброєння для країни-агресора. Нові подробиці гучної справи повідомила СБУ, передає Nikopolnews.

За матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі у державну власність України підприємств, які належали російським олігархам Михайлу Шелкову та Сергію Чемезову.

Рішення суду стосується Демурінського гірничо-збагачувального комбінату, оптового виробника труб ТОВ «ВСМПО Титан» (Нікополь), компанії з торгівлі металами ТОВ «Тай-Мінералс» (Дніпро) та агрохолдингу «Інвест Агро» (Київська область).

Підприємством у Нікополі керувала компанія, яка виготовляє озброєння для рф - нові подробиці

Підприємством у Нікополі керувала компанія, яка виготовляє озброєння для рф - нові подробиці

Вартість переданого Україні майна становить щонайменше 2 млрд грн.

Встановлено, що Чемезов та Шелков, які входять до найближчого оточення військово-політичного керівництва рф, керували українськими підприємствами через російського монополіста з виробництва титану ПАТ «Корпорація ВСМПО-АВІСМА».

Ця компанія входить до структури воєнно-промислового комплексу країни-агресора і бере участь у процесах виробництва озброєнь для окупаційних угруповань.

Після початку повномасштабного вторгнення Шелков і Чемезов хотіли приховати своє відношення до українських активів.

Для цього намагалися передати формальне управління компаніями підконтрольним комерційним структурам у Дніпропетровській та Сумській областях.

Втім співробітники Служби безпеки викрили оборудки, вчасно заблокували їх та ініціювали передачу 100% російського майна в дохід України.

Заходи з націоналізації підприємств країни-агресора проводили слідчі Головного слідчого управління СБУ та співробітники Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансування тероризму СБУ у взаємодії з Бюро економічної безпеки та Міністерством юстиції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Раніше ми писали з цієї теми таке:

Майно російського олігарха у Нікополі конфіскували на користь України

У російського олігарха, що мав майно у Нікополі, конфіскували і титановий кар’єр

Також читайте:

Цієї ночі ЗСУ знищили на Дніпрі два ворожих катери і дві ДРГ

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×