Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1926
1926

У Нікополі чоловік відправив товариша в магазин за «добавкою», а той викрав картку і зняв 20 000 гривень

У Нікополі чоловік відправив товариша в магазин за «добавкою», а той викрав картку і зняв 20 000 гривень

У Нікополі чоловік попросив товариша, з з яким разом розпивали алкоголь, сходити в магазин за «добавкою», а той викрав картку і зняв з неї 20 000 гривень. Крадія судили. Він вже отримав вирок.

Подія сталася у червні цього року, а суд у Нікополі відбувся у листопаді. Про це Nikopolnews дізнався з Єдиного реєстру судових рішень.

На лаві підсудних опинився уродженець Нікополя. Не одружений, не працюючий, із середньо-спеціальною освітою, на утриманні нікого не має. Раніше судимим не був.

Слідством було встановлено, що 1 червня 2023 року згаданий чоловік в період часу з 13.00 год. до 16.00 год. знаходився в гостях у свого знайомого, де разом з ним вживав спритні напої.

У Нікополі чоловік відправив товариша в магазин за «добавкою», а той викрав картку і зняв 20 000 гривень

Після того, як спиртні напої закінчились господар надав свою банківську картку «ПриватБанк» та, повідомивши йому пін-код від вищевказаною картки, попрохав піти до найближчого магазину придбати продукти харчування та спиртні напої. І розрахуватись вказаною карткою.

Повернувшись з магазину, гість передав господарю придбані продукти харчування та спиртні напої і банківську картку, яку останній залишив на столі.

В цей момент у гостя виник злочинний умисел направлений на таємне викрадення вищевказаної банківської картки, з метою подальшого викрадення з неї грошових коштів.

Реалізуючи свій злочинний умисел, близько 16.00 години перебуваючи у квартирі, скориставшись тим, що господар відволікся, таємно з корисливих мотивів викрав банківську картку «ПриватБанк» та залишив його квартиру.

Наступного дня близько 08.00 години крадій зустрів раніше знайомого йому чоловіка та попрохав останнього зняти грошові кошти з поцупленої банківської картки, завіривши останнього, що банківську картку йому надали для користування.  Знайомий, не будучи обізнаний про злочинні наміри, виконав прохання і зняв грошові кошти в сумі 20000 гривень, які передав злочинцю.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.1 ст.357 КК України – викрадення офіційних документів, вчинене з корисливих мотивів; за ч.4 ст.185 КК України – таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена в умовах воєнного стану.

Що сказали учасники судового провадження

У Нікополі чоловік відправив товариша в магазин за «добавкою», а той викрав картку і зняв 20 000 гривень

Обвинувачений  свою вину в інкримінованих йому кримінальних правопорушень визнав повністю та розповів,  що 01.06.2023 він разом з потерпілим вживали алкогольні напої. Приблизно о 13-00 год. потерплий попросив його сходити за продуктами та алкоголем, при цьому дав свою банківську картку та сказав пін-код. Купивши продукти, повернувся та все віддав, картку потерпілий поклав на стіл. Після цього вони продовжили розпивати алкогольні напої та близько 16-00 год. вирішили розійтись. В цей час обвинувачений, поки потерпілий не бачив, взяв зі столу банківську карту та покинув помешкання потерпілого. Зранку прокинувшись, повністю не протверезівши, згадав про вкрадену банківську картку та зателефонував знайомому, якого попросив зняти для нього гроші з карти. Про те, що карта вкрадена, знайомий не знав. Останній зняв 20000 грн, обвинувачений дав йому 1000 грн, а решту залишив собі, після цього вони розійшлись. Гроші не встиг повністю витратити. 17000 грн повернув потерпілому одразу, а 3000 грн також повернув. У скоєному розкаявся, просив суд суворо не карати, просив вибачення, запевняв, що подібного не повториться.

Потерпілий у судовому засіданні підтвердив обставини, зазначені у обвинувальному акті. Розповів, що він разом з обвинуваченим вживали алкогольні напої, пізніше він сам дав свою банківську карту гостю та записав на папері пін-код для купівлі продуктів та алкоголю. Гість повернувся з магазину з покупками і вони продовжили вживати алкогольні напої до 16.00. З

ранку наступного дня він хотів піти до магазину, однак виявив, що картки немає, а в додатку «Приват 24» побачив, що зникли 20000 грн, про що пізніше повідомив поліцію. Претензій до обвинуваченого не має, оскільки шкода йому  відшкодована, просив суд суворо не карати обвинуваченого, вони примирились.

У Нікополі чоловік викрав картку у знайомого: що вирішив суд

Суд визнав нікопольця винним у пред`явленому йому обвинуваченні за ч.1 ст.357, ч.4 ст.185 Кримінального кодексу України та призначив покарання:

  • за частиною 1 статті 357 КК України (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) – у виді обмеження волі строком на 1 (один) рік.
  • за частиною 4 статті 185 КК України (крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) – у виді позбавлення волі строком на 5 (п`ять) років.

На підставі ч.1 ст.70 ККУкраїни, за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим з призначених покарань остаточно призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п`ять) років.

Відповідно до ст.75 КК України, звільнив від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк 2 (два) роки, та поклавши на підсудного зобов’язання:

  • періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Фото ілюстративні, з відкритих джерел.

Ще новини Нікополя: У Нікополі чоловік поцупив в АТБ курку і пачку кави – як його покарали

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×