Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1539
1539

У Нікополі молода фельдшерка врятувала чоловіка, у якого зупинився кровообіг

У Нікополі молода фельдшерка врятувала чоловіка, у якого зупинився кровообіг

У Нікополі молода фельдшерка «швидкої» врятувала чоловіка, у якого зупинився кровообіг. Проводити реанімаційні заходи їй допомагав водій бригади.

Про успішні дії своїх колег розповіла медик Марина Авдієнко, передає Nikopolnews.

Як правило, в моїх постах найчастіше звучить інформація про роботу бригад  інтенсивної терапії і реанімації або лікарських бригад Нікопольської станції ЕМД. Але рутинна повсякденна робота екстреної медичної допомоги, в першу чергу, тримається на фельдшерських плечах, і найчастіше – це тендітні жіночі плечі. Хочу сьогодні розказати про скромну молоду фельдшерку підстанції м. Нікополь КП «ОЦЕМД та МК» ДОР» Валентину КОЛЕСНИК, – написала Марина Авдієнко

У Нікополі молода фельдшерка врятувала чоловіка

Марина Авдієнко розповіла, що наприкінці минулого тижня в центральну диспетчерську центру екстреної медицини надійшов виклик до чоловіка похилого віку зі скаргами на болі в ділянці серця. Першою на виклик прибула фельдшерська бригада нашої підстанції під керівництвом Колесник В.В., водій бригади – Чупілко М.В.

У Нікополі молода фельдшерка врятувала чоловіка, у якого зупинився кровообіг

При огляді стан пацієнта був розцінений як нестабільний; чоловіку відразу був зроблений запис ЕКГ. І хоча на ЕКГ спочатку не було жодних змін, сам стан хворого викликав занепокоєння у медичної працівниці. Фельдшерка набрала для внутрішньовенного введення необхідні медикаменти, але ввести не встигла – стан хворого різко погіршився до термінального.

Підключивши дефібрилятор, Валентина відразу зрозуміла причину різкого погіршення стану чоловіка: на моніторі «вискочила» фібриляція шлуночків – загрозливе для життя людини порушення серцевого ритму.

Причетні знають, як блискавично розвивається це порушення ритму і до яких серйозних (а нерідко – летальних) наслідків воно приводить, – пише Марина Авдієнко

Відразу медичною працівницею були розпочаті заходи з серцево-легеневої реанімації (непрямий масаж серця і штучна вентиляція легень), до надання екстреної медичної допомоги був долучений водій бригади Чупілко Микола. Негайно була проведена дефібриляція і подальше проведення реанімації за протоколом.

На допомогу було викликано реанімаційну бригаду.  Але місце виклику знаходилося у віддаленій частині міста, і для реанімаційної бригади шлях неблизький. Тож до її прибуття вся нелегка робота з проведення СЛР та відповідальність за неї трималися на худеньких жіночих плечах молодої, але досвідченої фельдшерки, – каже Марина Авдієнко

У Нікополі молода фельдшерка врятувала чоловіка, у якого зупинився кровообіг

Валентина Колесник

Після прибуття БІТР (лікар Кулик А.Д., фельдшери Кириченко І.М., Мірошниченко А.В., водій Буряченко Є.О.) заходи з СЛР були продовженні медичними працівниками обох бригад і закінчилися відновленням кровообігу у пацієнта.

В кінці посту хочу відмітити високий професіоналізм, грамотні своєчасні дії Валентини Колесник. І від себе додати: коли викликаєте «швидку», до вас, скоріше за все, приїде не бригада міцних рятувальників, а тендітні жінки, а можливо і одна медична працівниця. Але все одно це значить, що екстрену медичну допомогу Вам надасть професіонал в своїй справі. Давайте дякувати їм за те, що в наш страшний час вони не кидають своєї роботи, а продовжують працювати, рятуючи ваше здоров’я, а іноді – і життя, – пише Марина Авдієнко

Ще новини Нікополя: У Нікополі агресивні чоловіки ображали медиків «швидкої», яких самі ж і викликали

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×