Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
874
874

У Нікополі офіційно засудили агресію рф та почали процедуру дерусифікації назв вулиць

У Нікополі офіційно засудили агресію рф та почали процедуру дерусифікації назв вулиць

У Нікополі офіційно засудили збройну агресію російської федерації проти України. Це та інші питання розглядалися на позачерговій сесії міської ради 4 травня, передає Nikopolnews, посилаючись на сайт НМР.

Перед початком засідання міський голова Нікополя Олександр Саюк оголосив хвилину мовчання за усіма загиблими, як військовими, так і цивільними, через вторгнення РФ в Україну.

На жаль, Нікополь з початку війни отримує звістки про загибель наших земляків. Сьогодні звання «Почесного громадянина міста Нікополя» (посмертно) отримали родичі та близькі трьох нікопольців.

Першим питанням порядку денного на сьогоднішньому засіданні стало питання про засудження збройної агресії Російської Федерації проти України та безумовну підтримку територіальної цілісності і незалежності України.

У Нікополі офіційно засудили агресію рф та почали процедуру дерусифікації назв вулиць

Серед інших розглянутих, були і питання що стосувались внесення змін до низки міських програм, земельні питання та питання створення робочої групи з питань дерусифікації назв вулиць, провулків та інших об’єктів топоніміки в місті Нікополі.

Присутні депутати усі питання підтримали одноголосно.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Нікополі створено ініціативну групу, яка і подала депутатам пропозицію щодо перейменування томонімів у Нікополі. Ініціатори кажуть, що перейменувати треба близько 100 вулиць і провулків – саме стільки назв пов’язано з росією та білоруссю. А всього у Нікополі 404 вулиці і провулка.

У Нікополі депутати запустять процес дерусифікації об’єктів топоніміки – створять робочу групу

У Нікополі пропонують перейменувати близько 100 вулиць

Чорнобаївська, Ірпінська, Польська: у Дніпрі перейменували понад 30 вулиць і провулків

У Покрові перейменують вулиці в рамках деколонізації топонімів

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×