Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
948
948

Чи буде у Нікополі ремонт доріг у 2024 році і який

Чи буде у Нікополі ремонт доріг у 2024 році і який

Чи буде у Нікополі ремонт доріг у 2024 році і який, розповів в ході пресконференції 30 січня міський голова Олександр Саюк, передає Nikopolnews. А у своєму звіті за минулий рік, мер розповів, що було зроблено у 2023-му.

Міський голова запевнив, що одним з обов’язкових завдань залишається забезпечення безпечних та комфортних умов проживання нікопольців. Щодня необхідно дбати про благоустрій, санітарний стан, утримувати комунікації й транспортні мережі у належному стані. Але не на все вистачає коштів під час війни. І тому необхідно розставляти пріоритети.

Саюк нагадав, що через введення воєнного стану, поточні ремонти доріг у 2022 році фактично не проводилися. Тому вже у 2023 році постала необхідність виконати ремонти доріг та тротуарів, які перебували в небезпечно-аварійному стані та на які часто скаржилися мешканці. І ці роботи було виконано.

Чи буде у Нікополі ремонт доріг у 2024 році і який

Олександр Саюк констатував, що, на жаль, після кожної зими є руйнація доріг. І ця сумна традиція скінчиться тільки в одному випадку.

Поки не будемо покривати дороги суцільним покриттям, ці руйнації будуть, – пояснив мер. – Ми вже розпочали у 2021 році – так відремонтували декілька великих доріг або робили великими картами, або суцільне покриття. Але зараз нестача бюджетних коштів не дає нам зробити такі ремонти скрізь. Тому ми змушені робити ямкові ремонти. Так, це тимчасовий ремонт – всі це розуміють. Але не робити його неможливо. Якщо ми в 22 році залишили дороги без ямкового ремонту, то вже у 23 році ми бачили, що залишена ямка в два-три рази більша, і є велика загроза аварійних ситуацій.

Також Олександр Саюк навів приклади доріг у Нікополі, які, за його словами, були зроблені якісно.

В 2023 році ми зробили декілька проблемних доріг – наприклад біля Юридичної академії. На зараз вона стоїть і буде стояти. Всі ви пам’ятаєте ділянку дороги по вулиці Шевченка біля залізничного вокзалу – кожного року її робили, і кожного року там не було дороги. Ми робимо не тільки суцільне покриття, а й відвід води. Плануємо так, щоб вода не стояли. На зараз можете поїхати, подивитися – дорога ціла, і буде вона ціла багато років. Тому тільки такий підхід дозволить нам робити якісні дороги. І сьогодні, вкладаючи більше коштів, ми економимо їх на майбутні роки, – пояснив міський голова

Втім, поки що такого ремонту у Нікополі не буде. А буде, у кращому випадку, ямковий.

Але і в цьому році ми змушені будемо зробити лише ямковий ремонт на найбільш аварійних ділянках. Десь, де можливо, і якщо дозволять нам кошти, зробимо великими картами або якимось відрізками, – сказав Олександр Саюк

Прокоментував мер і скандальну яму на проспекті Трубників, яку жваво обговорюють у соціальних мережах нікопольці.

По ямі на проспекті Трубників – цю роботу виконувало комунальне підприємство, ніяких там підрядів не було. Є проблемна ділянка, яка пов’язана у тому числі і з тепломережею, і з підтопленням – коли там постійно стоїться вода. На жаль, взимку, у вологу погоду, проводити такі роботи не є доцільним. Але яма, яка була, ми повинні були її якось закрити. А будуть належні погодні умови – роботи будуть проведені, – пообіцяв Олександр Саюк

Інші роботи з благоустрою у Нікополі і діяльність КП

Міський голова розповів, що з метою покращення надійності водопостачання у 2023 році були проведені роботи з поточного ремонту трубопроводів загальною протяжністю 11642 погонних метрів.

Виконано поточний ремонт дощоприймальних колодязів та зливової каналізації.

Належну увагу приділили й забезпеченню екологічного комфорту мешканців.

Так, у 2023 р. ми збільшили площу покосів трави (виконано об’ємом більше ніж до війни), системно виконувався покіс карантинних трав. Відповідно, завдяки цьому, маємо багато позитивних відгуків від людей, які страждають на алергію, – сказав мер

У Нікополі щоденно працюють підприємства житлово-комунального господарства. Окрім своїх основних функцій працівники комунальних підприємств виконують роботи з ліквідації наслідків обстрілів, видачі будівельних матеріалів громадянам міста для екстреного ремонту пошкоджень житла.

Завдяки співпраці з міжнародними партнерами комунальні підприємства отримали гуманітарної технічної допомоги на суму 36,7 млн. грн., а саме:

  • дизельні та бензинові генератори,
  • ємності для води,
  • насосні агрегати,
  • засувки та зворотні клапани,
  • зварювальні апарати,
  • мотопомпи з
  • пожежними рукавами,
  • пожежні гідранти тощо.

Враховуючи постійні ворожі обстріли, робота комунальних підприємств налагоджена за плаваючим графіком, у разі потреби вона може виконуватися й у вихідні дні.

Усі підприємства комунальної сферистабільно працюють та забезпечують нікопольців необхідними послугами:

  • оперативно прибирають будівельне сміття та уламки після обстрілів,
  • дбають про благоустрій, санітарний стан, чистоту доріг, тротуарів та
  • автобусних зупинок,
  • а також злагоджено ліквідують наслідки зимової негоди (прибирають сніг, виконують обробку вулиць протиожеледними сумішами).

Комунальні підприємства забезпечені необхідною технікою, що дозволяє виконувати їм поставлені завдання ефективно та якісно.

Відео прес-конференції Олександра Саюка оприлюднив Телеграм-канал Доброго вечора, ми з Нікополя.

Ще новини Нікополя: Яка ситуація з водою у Нікополі, чого очікувати містянам

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×