Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
766
766

В Енергодарі скасували акцію протесту у зв’язку із загрозою розправи

В Енергодарі скасували акцію протесту у зв’язку із загрозою розправи

В Енергодарі скасували акцію протесту, заплановану на сьогодні, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на міського голову Енергодару Дмитра Орлова.

Нагадаємо, окупанти викрали першого заступника міського голови Енергодару Івана Самойдюка, і через це вчора тут відбувся масштабний проукраїнський мітинг. Енергодарці заявили, що будуть влаштовувати такі мітинги постійно, поки росіяни не звільнять Самойдюка.

Станом на сьогодні доля посадовця залишається невідомою, але мешканців Енергодару закликають не виходити на акцію протесту, адже до міста прибули російські спецпризначенці і загрожують розправою.

Друзі! Перший заступник міського голови Іван Самойдюк все ще знаходиться у неволі. А ми і далі стоїмо на своїй позиції: повноцінно функціонувати органи місцевого самоврядування  можуть тільки у складі повної  команди своїх фахівців. Іван Самойдюк – невід’ємна і вкрай важлива частина цієї команди! Тому ми на всіх можливих рівнях проводимо роботу і докладаємо зусиль, аби повернути йому свободу.
Щодо проведення мирних акцій. Є підтверджена інформація, що російські війська, які вчора побачили єдність та силу духу енергодарців, сьогодні готуються особливо ретельно. Та вже з самого ранку формують чисельну за кількістю колону для використання жорстких силових методів захоплення та покарання людей.
І мають вказівку використовувати зброю, сльозогінний газ та інші насильницькі методи проти мирного населення, – заявив міський голова Енергодару Дмитро Орлов.

Він написав, що влада не має морального права наражати мирних жителів міста  на небезпеку. І попросив не виходити на акції протесту, аби не ризикувати життям.

Сьогодні  близько 14.00 та далі протягом дня акції на підтримку Енергодара пройдуть на всіх  майданчиках в містах-супутниках АЕС (крім Енергодара). Просимо максимально підтримати і розповсюдити іх у соціальних мережах. Громадянська позиція змушує нас не стояти осторонь. Та ваше життя і безпека для міської влади були і залишаються на першому місці, – зазначив міський голова.

Він пообіцяв про будь які зміни в ситуації, потрібну допомогу від громади та загальний стан справ інформувати й надалі.

Станом на 14:00 мінтинги на підтримку Енергодару вже розпочалися в інших містах-супутниках українських АЕС.

В Енергодарі скасували акцію протесту у зв’язку із загрозою розправи

В Енергодарі скасували акцію протесту у зв’язку із загрозою розправи

В окупованому Енергодарі мешканці вийшли на проукраїнський мітинг: росіяни почали стрілянину (відео)

В Енергодарі окупанти викрали заступника міського голови: містян кличуть на мітинг

В Енергодарі рибалки безкоштовно роздають рибу містянам

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×